Kompakt ergonomikus klaviatúra, Spire-módra

Sokak imái találhattak meghallgatásra, mikor a holland gyártó bejelentette a TKL-es "tört" billentyűzet érkezését. Kérdés, hogy jelen formájában megfelel-e az elvárásoknak.

Hirdetés

A Spire friss, lebegőgombos, numerikus padot nélkülöző modellje az Ergo nevet kapta, és természetesen egy mechanikus megoldásról van szó, mely egyelőre még nem definiált típusú Cherry MX kapcsolókat használ. A periféria QWERTY gombkiosztása két döntött térfélre van kiterítve, s a választóvonalon fontos funkciógombok pihennek (backspace, control, shift, enter), de a spacebar sem kerülte el a megosztást, hiszen mindkét oldalra jutott belőle egy-egy.


[+]

Ahogy a képeken is látható, a tervezők éltek az alkotói szabadság lehetőségével, és számos billentyű helyét átvariálták a megszokotthoz képest, ezért számíthatunk egy rövidebb hozzászokási folyamatra, míg teljes harcértékén használhatjuk a tasztatúrát. Mint azt már napjainkban megszokhattuk, a játékosoknak szánt termékek jó részén RGB fényorgona köszön vissza ránk, s ez most sincs másképpen.


[+]

A Spire Ergo már megvásárolható, az ajánlott fogyasztói ára pedig 80 dollár, amihez még hozzászámolandó a mindenféle adó és vám.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés