MSI GX660 – notebook játékosoknak

Hirdetés

MSI GX660

Ha érkezik hozzánk egy játékos notebook, mindig némi aggodalommal pillantunk a specifikációs lapjára. Sok gyártó ugyanis elköveti azt a hibát, hogy óriási, drága és melegedő processzort tesz bele, ugyanakkor a játékban sokkal fontosabb grafikus kártyát pedig elhanyagolja. Szerencsére az MSI GX660 esetében erről nincs szó. De ne szaladjunk előre, nézzük meg a külsőt, sőt méginkább a dobozt! Látványos, amolyan gameresen hivalkodó csomagolásban kaptuk az MSI GX660-at, játék, egér és hátizsák társaságában.

A dobozból egy hasonlóan feltűnő, 15,6 hüvelykes, elég vaskos notebook került elő. Fedele az elődjeivel ellentétben nem fémből, hanem fényes felületű műanyagból készült, amit igyekeztek látványos élekkel feldobni. Nekünk ez a stílus nem jött be annyira, de ismerőseink közül többen – különösen a fiatalabb korosztály képviselői – más véleményen voltak. Abban megegyeztünk, hogy az MSI GX660 meglehetősen hivalkodó darab.

Tovább nyitva a masszív fedelet tartó, vaskos zsanérokat, elénk tárult a belső, ahol szintén a fekete szín dominált, ami a csuklótámasz felé haladva átváltott grafitos árnyalatú szürkébe. Vicces, hogy nem kevesebb mint nyolc kicsi és egy nagy matricát ragasztottak rá. Feljebb, a szigetes klaviatúrán túl, a monitor alatt egy érintőgombos vezérlőpultot alakítottak ki a szokásos funkciók mellett olyan nyalánkságokkal, mint turbó, maximális hűtés kapcsoló vagy a világítást vezérlő alkalmazás előhívója. A panel két oldalára került egy-egy vörös keretes hangszóró, melyeket a Dynaudio tervezett, akárcsak a gép alján lapuló, picike mélynyomót.

Mi is ez a fény-dolog, ami a képeken látható? Újabban az MSI játékos notebookjainak van egy új vásárlócsalogató funkciója. Nem a billentyűzet világít, hanem a laptop fedelére, éleire és elejére tettek egy-egy adag LED-et, melyek világíthatnak, lüktethetnek, de akár az éppen megszólaló hang intenzitásának és irányának (sztereó) megfelelően is felvillanhatnak. Kétségkívül látványos a dolog, több zónában szabályozható, és a felhasználó döntheti el, hogy az első öt-tíz perces próba után örökre kikapcsolja, vagy éppenséggel ezzel fog csajozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés