Hirdetés

MSI GS65 Stealth Thin, a hordozható erőgép

Hatmagos processzor, erős grafika, de 2 kg alatti tömeg: az MSI tényleg odatette magát ennél a notebooknál.

Bevezető és dizájn

A játékosoknak tervezett noteszgépek általában igen méretes példányok – nem ritka a 3-4 cm-es vastagság és a 3-4 kg-os tömeg sem, ha nem a belépőszintű kategóriát nézzük, a hordozhatóság így általában csak az asztali gépekhez képest tűnik jónak, valójában az út közben munka vagy játék a lehetetlennel határos. Van azonban egy olyan, egyelőre elég szűk csoport, amelynél egyszerre teljesül a hordozhatóság és a játékhoz elegendő teljesítmény. Ezek közé tartozik az ASUS Zephyrus, az Acer Predator Triton, illetve tesztünk alanya, az MSI GS65 Stealth Thin.

Hirdetés

Külső

A túlhangsúlyozott szellőzőnyílásokkal, szögletes, agresszív vonalakkal operáló gamer notebookokhoz képest a GS65 kifejezetten visszafogott, hiszen egy teljesen szögletes, hagyományos házat kapunk. Apró jelek azért mutatják, hogy nem közönséges notebookról van szó: a kijelző peremének aranyszínű díszítése, a szintén aranyszínű „berakás” a szellőzőnyílásokban, illetve bekapcsolás után az RGB-s színpompa elárulja, hogy miről is van itt szó.


[+]

Anyagválasztás területén az MSI igyekezett odafigyelni a prémiumkategória kívánalmaira, ezért jórészt fémből készült burkolatot kapunk. A gépház összeszerelése, ha nem is tökéletes, de a jó szintet eléri, merevsége azonban elmarad az unibody megoldásoktól. Mindezt azonban gyorsan feledtetni képes a 358 x 248 x 18 mm-es méret és az 1,85 kg-os tömeg, amely bármilyen 15,6”-es kijelzővel szerelt notebooknak a becsületére válna, nem hogy egy hatmagos processzorral és rendes GPU-val ellátott modellnek.


[+]

Hátára fordítva a gépet már látható az egyik jele annak, hogy a hűtőrendszernek sok feladata lesz: a burkolat egyik fele szitaként tárul elénk, mögötte pedig felsejlik a GPU és a CPU körvonala is. Megjegyeznénk, hogy ez azonban csalóka: a két egység valójában az alaplap másik oldalára került, itt csak a rögzítést látjuk, ez azonban nem befolyásolja az impozáns látványt. A hátlap maga mindenesetre egyetlen egységet alkot, leszereléséhez egy sor csavart kell kioldanunk, illetve némi feszegetésre is szükség lesz.

Nem érdemes egyébként túl sok energiát fektetni ezen akadályok leküzdésébe, mert ha végül felnyitjuk a hátlapot, kiderül, hogy a GS65 Stealth Thin nem az otthoni bővítési lehetőségekről lesz híres, hiszen további, elég komoly bontási munka nélkül csak a ventilátorok megtisztítása, valamint a Wi-Fi modul, illetve az akkumulátor cseréje végezhető el.


[+]

Az, hogy gépünk vékony, nem jelenti azt, hogy túl vékony a megfelelő mennyiségű csatlakozóhoz, és ezen a téren az MSI egész bőkezű volt: három USB 3.1 Gen2 Type-A konnektort, egy Thunderbolt 3 portot, Gigabit Ethernet kivezetést, HDMI és mini DisplayPort konnektort, valamint két 3,5 mm-es hangcsatlakozót is kapunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés