2019. július 24., szerda

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

MSI GS65 Stealth Thin, a hordozható erőgép

Hatmagos processzor, erős grafika, de 2 kg alatti tömeg: az MSI tényleg odatette magát ennél a notebooknál.

Hang, akkumulátor és értékelés

Hangszóró és üzemidő

Bár noteszgépünknek a kategóriához mérten meglepően jó hangja van, ez valójában nem túl érdekes jellemző, ugyanis a hűtés zaja miatt játékra úgyis fejhallgatóval fogjuk használni. YouTube-ról vagy valamilyen háttértárról filmet nézni azonban lehet vele, ilyenkor körülbelül 120 Hz-ig számíthatunk használható mélyekre a lefelé néző hangsugárzókból.


[+]

A hangon kívül gamer notebookoknál az üzemidő az, amiről nem sokat érdemes beszélni, de a GS65 esetében mégis érdekes, hiszen itt a hordozhatóságra is igyekezett odafigyelni a cég. Ez látható például abból, hogy méretes, 83 Wh-s akkumulátort építettek bele, amivel filmnézésre például közel hat órán át használhatjuk a gépet, teljes terhelésnél – játékok alatt – pedig 74 percre számíthatunk, igaz, némileg visszafogott sebesség mellett. A maximális üzemidő meghaladta a nyolc órát, ami azt jelenti, hogy egy munkanapot akár töltő nélkül is abszolválhatunk, feltéve hogy egyszerűbb irodai feladatoknál nem kérünk többet noteszgépünktől.

Értékelés

Míg a gamer notebookok általában nagyok, nehezek és kényelmesen csak túlméretes hátizsákban hordozhatók, addig az MSI a GS65-tel egy olyan szerkezetet tett le az asztalra, amelyet elvihetünk magunkkal utazásra, iskolába, igényes kivitele miatt nem lóg ki a munkahelyi környezetből sem, de ha szükségünk van rá, akkor ott az erő egy grafikailag is igényes játék futtatásához.


[+]

Mint az ilyen gépeknél általában, mindez persze nem megy kompromisszumok nélkül: a notebook kicsit lassabb, mint „vaskos” testvérei, a kijelző, bár 144 Hz-es, de nem G-Sync-kompatibilis, a hűtés pedig éppen csak képes megbirkózni a CPU és a GPU jelentette terheléssel, miközben ára is viszonylag borsos. Ezekkel azonban együtt lehet élni, ha fontos nekünk a hordozhatóság vagy az elegancia, de nem szeretnénk lemondani a teljesítményről – ebben az esetben kevés szóba jöhető versenytársa akad a GS65-nek a piacon.


MSI GS65 Stealth Thin notebook

Wombath

Az MSI GS65 Stealth Thin notebookot az MSI bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.