Hirdetés

Logitech - útravaló csúcsegerek

Hirdetés

Logitech V200

A hordozható számítógépek térhódításával előtérbe kerültek a melléjük szánt kiegészítők is. Az első bővítés általában egy vezeték nélküli egér szokott lenni, ugyanis a tapipadok, bár képesek helyettesíteni az elektronikus rágcsálót, távolról sem olyan kényelmesek, pontosak és hatékonyak, mint a lassan 40 éve létező mutatóeszköz. Mai tesztünkben a Logitech V sorozatának három tagját, a V200, V400 és V500 modelleket vizsgáltuk meg közelebbről, melyek az extrább notebookos rágcsálók közé tartoznak.

A Logitech V200 már nem túl friss modell, a V széria elindítója volt. Ügyes dobozából gazdagon illusztrált, magyarul is beszélő használati útmutató, szép színes, a Logitech összes termékét bemutató brosúra, telepítőlemez, pici vevőegység és két, jó minőségű AA-s ceruzaelem bújt elő.

A V200, ahogyan a többi V-s egér is, szimmetrikus formatervet kapott. A szokásosnál valamivel keskenyebb és jóval rövidebb egér szinte hajszálra olyan magas, mint a közkedvelt, normál méretű és vezetékes Microsoft IntelliMouse Optical. Ez formájának némi bumfordiságot kölcsönöz, viszont kényelmes fogást ad. A sima felületű, de gumírozott görgő oldalra is dönthető.

A lefaragott centiméterek a hátsó részen mutatkoznak meg. A normál méretű rágcsálók legmagasabb pontja általában picivel a középvonaluk mögött van, innen folyamatosan ereszkednek, ezzel a tenyér hátsó részét is alátámasztják. A V200 legmagasabb pontja nagyjából olyan távol van az elejétől, mint a korábban említett konkurensnek, de utána nem 4-5, hanem csak 2-3 centiméteres lejtővel ér ismét az asztalig.

Alul kissé megtévesztő, optikai szemre hasonlító kört találtunk, de az egér érzékelője mélyen, egy kis nyílás mögött, középen bújt meg. A kör alakú oldalsó álszem a vevőegység tartója. Szállításkor az USB-be dugható kis egységet ide pattinthatjuk be. Ha nincs túl nagy rendetlenség a táskánkban, és nem készülünk rázós terepre, akkor az egér és vevője egyben marad. A sarkakra méretes tappancsok kerültek, így az egér jobban siklik.

A rádiós vevőegység érdekessége, hogy nem a megszokott, 27 MHz-es rádióhullámot használja, hanem a Wi-Fi 2,4 gigahertzesét, így 10 méteres távolságból is működik, és kollégái közelében sem jön zavarba. A kis USB-s vevő nem nagyobb egy átlagos pendrive-nál vagy ceruzaelemnél.

A Logitech V200 két ceruzaelemmel működik, melyek a felső borítást eltávolítva juttathatók a helyükre. A két elem meglehetősen súlyossá teszi az egeret, a modern, vezeték nélküli példányok között a nehezebbek közé sorolható. Persze a két elem sokkal jobban bírja, mint egy, így a V200 tetejét meglehetősen ritkán kell majd nyitogatni elemcsere céljából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés