Hirdetés

Logitech - Szépség és a szörnyeteg

Logitech G9 – forma

Egy dolog biztos: a Logitech szereti a formatervezőit. Az első diNovo után valószínűleg hátba veregették a rajzolót: „Jól van, akkor most még merészebben!” Ennek a diNovo Edge lett az eredménye. Minden bizonnyal az MX és VX Revolution elkészülte után még nagyobb bátorítás következett, aminek két olyan termék lett a vége, melyektől leesett az állunk.

A játékhoz szánt G9 egér első képei láttán mindenki elborzadt, a Logitech-hívők csendesen sírdogáltak. Régen jelent meg ilyen ronda egér. Aztán ideadták, kibontottuk, és a döbbenet még nagyobb volt – hogy a csudába lehet egy ennyire csúf dolog ilyen szép, harmonikus? Éppen annyira szögletes, hogy ódivatúnak tűnjön, és éppen annyira kerek, hogy bumfordinak látsszon, de az összhatás mégis pozitív. Vicces az egészben, hogy bármennyire igyekeztünk, fényképen nem sikerült visszaadni a csúf vonalak bámulatos összhangját, ezért az alábbi képeken is az a ronda valami látható, amit az első fotókról ismerhetünk. Mindenkinek erősen ajánljuk, hogy nézze meg élőben is a G9-et!

Hirdetés

Azt mondtuk az MX Revolutionre, hogy a modern Csillagok háborúja filmek stílusát idézi. A G9 az első, 1977-es filmbe illene. Darth Vader szigorúságát vegyítették némi Millenium Falcon-os tepsiséggel. Az új csúcsjátékos nagyjából két centiméterrel rövidebb a szokásos egereknél, laposabb náluk, de nagyobbik sisakjában – mert kettő van neki – valamivel szélesebb az átlagnál. Arányait tekintve talán a notebookos VX Revolution laposabb testvére, a VX Nano áll hozzá legközelebb. Nagy kérdés, hogy miért kellett ennyire eltérni a megszokott formától, különösen a játékos egereknél, melyek alakja az MX 500-tól a G5-ig nem sokat változott. Teljesen szokatlan a gombok kialakítása is. A bal jóval kisebb, mint a jobb, amely körülöleli a szokásosnál picivel hátrébb helyezett görgőt. A kerék természetesen szabadonfutásra is képes, precíz Microgear rendszerű, de sajnos a racsnis és a fokozatmentes mód között csak az egér hasán lévő gombbal lehet váltani. A Revolutionökhöz képest kisebb lett a görgő és krómosan csillogó helyett a G9-en matt fémszínű a két széle.

Bizony, a G9 is a jobbkezeseknek kedvez. Hüvelykujjnál van két gombja, és a bal gomb fölött is látható egy kezelőszerv: két további gomb és egy kis kijelző. Ezekkel a lézeres érzékelő felbontása, és az egérbe táplált profilok irányíthatóak, ugyanis a G9-nek saját memóriája van, amelyben öt profil tárolható.

Ugye mondani sem kell, hogy a G9 vezetékes? A korábbi játékos Logitech egereknél már megszokhattuk a cipőfűzőszerű köpenybe bújtatott zsinórt, amely itt megnyugtatóan hosszú, nagyjából 2 méteres.

Alul hatalmas teflontalpak feszítenek. Innen is jól látszik, hogy melyik az egér alapja, amit a felső toldalék körülölel. Mint korábban említettük, az érzékelő lézeres. Maximális 3200 dpi-s felbontásával villog a Logitech, és van még rengeteg bűvös szám az adatlapján, mint például a 6,4 megapixel/másodperces képfeldolgozási tempó, 20g-s maximális gyorsulás, felülettől függően 45–65 centiméter/másodperces csúcssebesség, tengelyenként akár 16 bites adatátvitel 1000 Hz-es USB frekvencián. Még a teflontalpak bútorlapon mért dinamikus (0,09 µk) és statikus (0,14 µs) súrlódási tényezőjét is megadták. A fő gombok élettartama 8 millió kattintás, a talpaké 250 km.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés