Hirdetés

Egerek az Icon7-től

Vezetékes egerek

Az Icon7 elég új márka a hazai hardverpiacon. Termékpalettáján webkamerákat, billentyűzeteket és egereket találhatunk. Szinte minden terméke rendelkezik valamilyen különleges tulajdonsággal, egyedi megoldással. Ezúttal az Icon7 öt egerét mutatjuk be, amelyek mindegyike tartogat számunkra valami érdekességet. Egy kivételével lézeres érzékelőjűek, van köztük kábeles és rádiós csatlakozású, kicsi és nagy egyaránt.

D200 Laser USB Mouse

Első Icon7 egerünk, a D200 szürke-narancssárga egyendizájnú dobozából telepítő CD és magyar nyelvet is tartalmazó használati utasítás került elő.

Az D200 egy egyszerű USB-s egérnek tűnik első pillantásra, bár formája nem a szokásos lekerekített, hanem kicsit szögletes. Ennek ellenére vagy éppen emiatt jól belesimul a tenyérbe, kellemes fogása van. Szimmetrikus kialakításának köszönhetően mindkét kézben kényelmesen használható.

Az egér kétféle színkombinációval kapható: fehér alapon zöldes-sárgás és sötétszürke alapon fekete csíkkal. Az első verzió talán a kicsit fiatalosabb, vidámabb összeállítás a másik komoly megjelenésével szemben. Vezetéke vékony, könnyen hajlik, 180 centiméter hosszú.

Összesen négy gombja van. Ebből három a megszokott egérgombként működik. A negyedik az egér hátán, középen található. Ezt röviden megnyomva operációs rendszertől függően az Alt+Tab-os ablakok közti váltás vagy a Windows Vista Flip3D gyorsgombjaként működik. Ha viszont három másodpercig nyomva tartjuk, a lézeres érzékelő felbontását változtathatjuk 800, 1200 vagy 1600 dpi-re. Ezt az egér hátán lévő kis lámpácska színe is követi, rendre zöld, narancssárga és piros lesz. A gombokhoz természetesen más parancsokat is hozzárendelhetünk.

Hybrid XQ200 Multimedia Mini Mouse

Második tesztalanyunk is még kábelen csatlakozik a számítógéphez. Az XQ200 dobozában az egér, a telepítőlemez és papírok mellett egy tartózsákot is találtunk.

A Hybrid XQ200 az egyetlen hagyományos optikai érzékelős modell a teszteltek közül, felbontása 1000 dpi. Összesen nyolc programozható gombja van. Ebből öt a bal oldalán csoportosul, ugyanis az XQ200 multimédiás alkalmazásokat is képes vezérelni. A krómszínű, háromállású kapcsolóval, a „Jog-dial”-lal állíthatjuk a hangerőt, és ezzel futtathatjuk a lejátszóprogramot, továbbá ezzel lehet elindítani és szüneteltetni a lejátszást is. Felette a körrel és négyzettel megjelölt gombokkal az előző és következő számokra ugorhatunk. A Hybrid görgője is négyirányú.

A kissé bumfordi XQ200-at felül fényes fehér műanyag borítja, oldalt pedig gumírozott bevonatot kapott. Az egér jobbkezes kialakítású, a bal oldali gyorsgombok környéke homorú, így a hüvelykujjunkat kényelmesen be tudjuk támasztani. A csúszásmentes anyagnak köszönhetően jó fogása volt a Hybridnek. A felső, fehér, sima műanyag viszont előbb-utóbb izzasztó lehet. Az egér másfél méteres kábellel rendelkezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Visszavág az NVIDIA?

  Centrino 2-es notebookok, telefonegér és egyéb érdekességek mellett új GeForce-ok érkezéséről számolunk be heti piaci tárlatvezetésünkön.

 • Genius egerek a padon

  Két navigátort, egy utazót és egy ergonomikus egeret próbáltunk ki a Genius kínálatából.

 • Játékra szánt Icon7 egerek

  Egy hagyományos és két játékra tervezett, gombnyomással állítható felbontású, lézeres egeret próbáltunk ki.

 • A takarós, a vizes és az egeres

  Három billentyűzetet próbáltunk ki az Icon7 kínálatából.

Előzmények

Hirdetés