Hirdetés

Mobilprojektor korrekt felbontással és fényerővel? Igen!

Kipróbáltuk a Full HD felbontású, webOS-alapú, akkumulátoros LG PF50KG-t.

LG PF50KG

Az LG a tévéit már évek óta a webOS smart platformmal látja el, de a projektorok többsége (legalábbis amelyek hazánkban forgalomba kerültek), még a közelmúltban is a régebbi Netcast rendszert használta. Azzal sem volt egyébként semmi gond, de a vállalat háza táján úgy érezték, hogy már itt az ideje a váltásnak. Magyarországon tavaly év végén mutatkozott be az első webOS alapú projektor, a HF85JG, és ezt idén több ilyen modell követi, köztük egy olyan termék, amely az előzetes információk alapján kifejezetten ígéretesnek tűnt.

LG PF50KG
LG PF50KG [+]

A LED fényforrást használó PF50KG ugyanis rendelkezik beépített akkumulátorral, hangrendszerrel, és a Full HD felbontás mellett számos extrával kecsegtet. Arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan teljesít a valóságban, milyen tehát a kép- és hangminőség, elegendő-e a fényerő, és mi a helyzet a speciális funkciókkal.

Hirdetés

Külső: semmi extra

A PF50KG projektor nem tartozik a zsebre vágható miniprojektorok csoportjába, hiszen 17 centiméteres szélességéhez és hosszúságához 4,9 centiméteres magasság és 1 kilogrammos tömeg társul, viszont ahhoz azért kellően kompakt, hogy egy táskába kényelmesen beférjen. Vannak már olyan LG vetítők, amelyeknél különleges formatervezési megoldásokat alkalmaztak a mérnökök (pl: HF80JG), de itt maradtak a hagyományos kialakításnál. Ez nem is baj egyébként, egy projektornál nem elsődleges cél, hogy egyedi külsejével hívja fel magára a figyelmet.

LG PF50KG
LG PF50KG [+]

Tetejére került a fókuszálló tárcsa, illetve egy öt gombból álló kezelőpanel, ami akkor jöhet jól, ha a távirányítóval valami gond lenne. Itt tehát az LG elengedte a korábbi modelleknél alkalmazott mini botkormányt, ami szintén nem gond, mert a mostani megoldás egy fokkal felhasználóbarátabbnak tűnik. Az eszköz hátulján kaptak helyet a ki- és bemenetek, azaz két darab HDMI 1.4, egy-egy USB 2.0 Type-A, USB 2.0 Type-C, 3,5 mm analóg audió, illetve egy Ethernet csatlakozó a bekapcsológomb és egy Kensington zár foglalat társaságában.


[+]

Főbb paraméterek
LG PF50KG projektor
Képalkotási technológia DLP
Fényforrás LED
Fényforrás élettartama 30 000 óra
Maximális fényerő 600 ANSI lumen
Maximális felbontás 1920x1080 (Full HD)
Vetítési távolság Közepes (80" - 246 cm; 60" - 185 cm; 40" - 123 cm, 13" - 40 cm)
Maximális kontrasztarány 100 000:1
Zajszint Normál mód: 30 dB, energiatakarékos mód: 23 dB
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Játék, Normál, Mozi, Sport, Szakértői sötét szoba, Szakértői világos szoba
Hangrendszer 2 x 1 watt
Beépített digitális tunerek -
Interfész 2 HDMI 1.4, USB 2.0 Type-A, USB 2.0 Type-C (töltőportként és DisplayPortként is használható), 3,5 mm analóg audió, Ethernet
Extrák Beépített hangrendszer, webOS okostévérendszer, távirányító, (automata) trapézkorrekció, Miracast-támogatás, Bluetooth-támogatás
Akkumulátor üzemideje 2,5 óra
Teljesítményfelvétel 48 watt
Méret 170 x 170 x 49 mm
Tömeg 1 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG PF50KG
Fogyasztói ár 199 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés