A világ egyik legfurább projektorával jelentkezett a Fuji

A Fujiról nem feltétlenül a projektorok jutnak eszünkbe, pedig a vállalat ezen a területen is aktív. A cég most bejelentette, hogy a következő év elején egy meglehetősen szokatlan termékkel lép színre. Az egyelőre még típusjelzés nélküli masina állításuk szerint a világ első olyan projektora, amelynél a vetítőobjektív egy "két tengelyes forgásmechanizmuson" nyugszik.


[+]

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy készülékházhoz csatlakozik egy mozgatható kar, amelynek a végén helyezkedik el a forgatható lencse. Ez leírva nyilván kicsit bonyolult, de a videót megnézve minden világos lesz. E megoldás előnye, hogy így a készülékházat igen jól el lehet rejteni, hiszen az eldugható egy fal, paraván mögé, esetleg a plafonba vagy a padlóba szerelhető – gyakorlatilag láthatatlanul.

A pontos technikai specifikációk a hivatalos közleményből hiányoznak sajnos, annyit lehet tudni, hogy egy ultrarövid vetítési távolságú modellről van szó, amely 75 centiméterről 100 hüvelykes kép létrehozására képes. A cég emellett azt sem árulta el, hogy pontosan mikortól és mennyiért árulja majd a különleges projektort.

Előzmények

Hirdetés