Hirdetés

LG M2482D Personal TV MVA panellel

Bevezető és külső

Az LG alaposan letért a TN+film panel övezte ösvényről, hiszen egyértelműen az IPS panel panel támogatójaként lép fel, ugyanakkor nem csak ilyen típussal szerelik kijelzőiket, hanem például MVA-val is, ahogyan erről tesztalanyunk is tanúbizonyságot tesz. Viszont a címben szereplő M2482D típus nem szimpla monitor, hanem a nemrégiben tesztelt M2352D-hez hasonlóan tévé is egyben. Testvérénél picivel nagyobb, 24 hüvelykes képátlóval rendelkezik, felbontása viszont ugyanakkora, vagyis Full HD.

Tekintve, hogy az M82 sorozat is a Personal TV család tagja, külsőre sok hasonlóságot fedezhetünk fel az M52-vel, de ha lehet, akkor ez még inkább hasonlítani akar a hagyományos tévékre. A talp remekül megmunkált és a króm állvány is jól áll neki, a szögletes forma pedig valóban a nagyobb tévék világát idézi. Az összeszerelés sem egy komoly feladat, viszont a PC-s világ hagyományitól eltérően csavarokat is bevetettek annak érdekében, hogy a talpra stabilan rögzüljön a panel – a csavarhúzó nem tartozék, erről a vásárlónak kell gondoskodnia.

Sajnos azonban a szépségnek ára van, jelen esetben pedig az, hogy csak dönteni lehet a kijelzőt, más állítási lehetőség nincs. Egy tévé esetében ez valóban nem elvárás, monitorként viszont jól jönne ez a funkció.

Valószínűleg kevesen, és ők is csak ritkán nézegetik monitorjuk hátulját, azonban az LG gondoskodott róla, hogy hátulról ugyanolyan igényes legyen az összhatás, mint szemből nézve. A kijelző nem túl vékony, de nem is vastag, a szükséges elektronikát pedig elbújtatták középen a dobozban. Sajnos ide a tápegység már nem fért el, ezért külső egységgel oldották meg.

Bemenetekkel el vagyunk látva rendesen, de a DVI hiányát ismét fel kell emlegetnünk még akkor is, ha HDMI átalakítóval ez orvosolható, ám tekintve, hogy sem átalakító, sem kábel nem része a pakknak, nem tudunk szó nélkül elmenni mellette. Az M2352D-hez képest extraként az optikai SPDIF hangkimenet van jelen, ami bizony nélkülözhetetlen például a digitális tévéadások többcsatornás hangsávjában rejlő lehetőségek kihasználásához.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés