2018. december 17., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Forradalminak titulált LED LCD tévé a tesztpadon!

Kipróbáltuk az új, nanocellás technológiát alkalmazó LG 55SJ850V Super UHD tévét.

LG 55SJ850V

Az idei CES-en az LG ultravékony, hajlítgatható, falra simuló OLED tévéje, a W7 ellopta a show-t, így a figyelem kicsit elsiklott a szintén a kiállításon bemutatott nanocellás eljárás fölött. Ez nagy kár, hiszen mint az utólag kiderült, a vállalat technológiája kifejezetten érdekesnek tűnik, amely egy új színfoltot képvisel a mostanra gigantikus méretűre dagadt LCD-univerzumban.

LG 55SJ850V
LG 55SJ850V [+]

Úgyhogy kifejezetten örültünk, mikor a cég hazai képviselete felajánlotta, hogy kipróbálhatjuk egyik ilyen készüléküket. Egészen pontosan az 55 hüvelykes, SJ850V családba tartozó modellt, amely nem mellesleg megkapta a legfrissebb okostévérendszert, és amely támogatja a 4K HDR tartalmak megjelenítését is.

Dizájn

Az LG kínálatában több olyan tv is megtalálható, amely szakít a hagyományokkal, többek között a dizájn terén is. Elég csak a már említett falikárpit készülékre gondolni, vagy akár a beépített hangprojektorral ellátott modellekre. Na az SJ850V nem tartozik ezek közé, hiszen ez esetben a tradicionális kialakítás mellett tették le voksukat a döntéshozók.


[+]

A masszív, ezüstös fényezésű, alján gumibevonatú talp a megszokottnál egy fokkal stabilabban tartja a vékony készülékházat. A nyak viszont sajnos merev, azaz nem lehet forgatni a képernyőt, ami sajnos mostanában nagy divat, és nem is tűnik nagyon komoly hibának, de attól még hasznos kis funkció lenne. A káva a mostani trendeknek megfelelően igen vékony, és színben is jól passzol a már említett talphoz. A modell az úgynevezett Borderless formatervezési irányvonalba tartozik, azaz a kijelző egy síkban van a kerettel.

LG 55SJ850V
LG 55SJ850V [+]

Az ac-s Wi-Fivel ellátott tévé hátulján található négy HDMI 2.0, két USB 2.0, valamint egy-egy USB 3.0, Ethernet, optikai digitális és analóg audió csatlakozó, valamint a fizetős digitális adások megtekintéséhez nélkülözhetetlen CI+ slot. Tehát látható, hogy már nincs se SCART, se komponens, se kompozit, se RGB csatoló, pedig ez korábban azért elképzelhetetlen lett volna.


[+]

Főbb paraméterek
LG 55SJ850V
Panel Nanocell IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő 600 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, HDR Hatás, Játék, Színház, Sport, ISF Világos Szoba, ISF Sötét Szoba
Hangbeállítások Clear Voice, Játék, Mozi, Normál, Sport, Zene
Hangrendszer 40 watt, 2.2 csatornás
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, optikai digitális audió, analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Nanocellás technológia, webOS 3.5 smart platform, médialejátszó, műsorok rögzítése külső merevlemezre, Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, beépített kislexikon, netes tartalmak elérése, Gamefly elérése, zeneszámok szövegének megjelenítése, nagyítás, Magic Mobile Connection, Wi-Fi, Bluetooth támogatás
Teljesítményfelvétel 86,6 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 122,9 x 708 x 5,82 (talppal 24,5) mm
Tömeg 18,1 (talppal 19,6) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 55SJ850V
Fogyasztói ár 390 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.