CES 2015: érkezik az első WQHD-s "IPS" monitor 144 Hz-es frissítéssel

Miután az XB280HK-val az Acer begyűjtötte a világ az első 4K felbontásra képes G-Sync kompatibilis monitorja címet, most az XB270HU modellel a vállalat újabb elsőségre gyúr. A 27"-es, 2560x1440 képpont megjelenítésére képes, azaz WQHD felbontású újdonság elsőként kapta meg az AU Optronics (AUO) által korábban beígért 144 Hz-es, széles betekintésű szögű, IPS-hez hasonló AHVA technológiájú matt felületű panelt, amit pluszban az NVIDIA G-Sync technológiával is megfejeltek.

Acer XB270HU
Acer XB270HU

Ez utóbbi sajnos nem mindenki számára jó hír, hiszen egyrészt a beépített G-Sync modul megtolja a monitor árát, ráadásul ilyen magas frissítési képesség mellett a technológia csak csekély előnnyel szolgál, plusz az AMD Radeon kártyák tulajdonosai is hoppon maradnak. Nekik egyetlen reményük, hogy előbb vagy utóbb lesz nem G-Sync-es modell, ha máshogy nem, majd más gyártó kínálatában. Mindenesetre az XB270HU-ból az állíthatósági lehetőségek sem maradtak ki, azaz az ErgoStand állvány dönthetőséget, forgathatóságot és portrémódot, valamint magasságállítási lehetőséget is kínál.

Acer XB270HU
Acer XB270HU [+]

A másik újdonság, a takarékosság jegyében újrahasznosított ABS műanyagból "faragott" külsejű XG270HU egy szintén 27"-es, szintén WQHD felbontású, és szintén 144 Hz-es monitor. Ebben a modellben viszont villogásmentes háttérvilágítással ellátott 1 ezredmásodperces válaszidejű, matt felületű TN+film technológiára épülő panel dolgozik, aminek extrája, hogy széleit a lehetőségekhez mérten kihúzták a káváig. A bemenetek között pedig a DVI és DisplayPort 1.2a mellett ezúttal feltűnik a HDMI 2.0-s csatlakozó is.

Acer XG270HU
Acer XG270HU [+]

A márciusban esedékes megjelenésű újdonságok árát egyelőre nem tették közzé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények