Hirdetés

LG 24GM79G: újra a gamereket szólítja a gyártó frissített kijelzője

A 24GM77 utódja egy fontos, ma már szinte elengedhetetlen funkcióval bővült.

Az LG még 2015-ben mutatta be azon hardcore gamereknek szánt monitorját, a 24GM77-est, akiknek mindennél fontosabb az elmosódásmentes kép és a 100 hertz feletti frissítési frekvencia, ezért cserébe pedig nem vetik meg a TN+film panelt. Ezt a Full HD felbontású, 24 hüvelykes modellt nekünk is volt lehetőségünk tesztelni két évvel ezelőtt, most pedig itt az utód, a 24GM97G, ami már magával hozza a szegmensben kötelezőnek mondható változtatható frissítési frekvencia támogatását, mely jelen esetben az AMD FreeSync-et jelenti.


[+]

A dizájnhoz nem nagyon nyúltak, így megtartották az állítható állványt, illetve a képátló és a hozzá tartozó felbontás is maradt a régiben, illetve, ahogy említettük, a paneltechnológia sem változott. A további általános technikai paraméterek terén sem történt különösebb előrelépés: 350 cd/m² maximális fénysűrűség, 1000:1 kontrasztarány, 170/160 fokos betekintési szögek, sRGB színtér és 16,7 millió színmegjelenítés. A maximális frissítési frekvencia továbbra is 144 hertz, de a FreeSync működési tartományáról nincs információnk. Az AMD ide vonatkozó weboldala legalábbis 48-144 hertzet ír, de ezt nem vennénk készpénznek, mivel a panel típusa és a FreeSync HDMI-n keresztüli támogatása is hibásan van feltüntetve – az ugyanis csak DisplayPorton 1.2a-n keresztül működik, a HDMI 2.0-n nem, ami szintén megtalálható ezen a kijelzőn - és ha már a csatlakozóknál tartunk, akkor itt említenénk meg, hogy USB 3.0-s portból is jutott rá kettő.


[+]

Bár az 5 ezredmásodperces válaszidő nem nevezhető kiemelkedőnek a hardcore mezőnyben, de az LG most sem felejtette ki a Motion Blur Reduction megoldást, ami, ha aktiválja a felhasználó, akkor a képváltásokkal szinkronban villogtatja a háttérvilágítást, jelentősen csökkentve az elmosódásokat (mindez természetesen csak kikapcsolt FreeSync mellett működik), és az input lag csökkentésére is ráfeküdtek.


[+]

Nos, ami pedig az árat illeti, a 24GM79G hivatalosan 350 dolláros árcédulát kap, ami 50 dollárral több, mint jelenleg a 24GM77, így a hazai árak alakulása is eszerint várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés