H​i​r​de​t​é​s​

2018. május 22., kedd

Útvonal

Tesztek » Életmód rovat

VR és interaktív 360 fokos videók házilag

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk a megfizethető árú, de különleges kivitelű, félgömb alakú Kitvision Immerse 360 akciókamerát.

Kitvision Immerse 360

Az úgynevezett 360 fokos kamerák olcsóbb változatai a közelmúltban jelentek meg, és gyártóik azt ígérik, hogy segítségükkel egyrészt mindenki létrehozhat otthon virtuális valóság tartalmat, másrészt olyan interaktív videók készíthetőek velük, amelyekben bizonyos korlátok között a néző dönti el, hogy mit is lásson az adott pillanatban, de úgy, hogy ehhez nincs szükség speciális szemüvegre vagy külön kiegészítő hardverre.

Kitvision Immerse 360
Kitvision Immerse 360 [+]

A Kitvision Immerse 360 ennek a vonalnak az egyik speciális képviselője, hiszen egy akciókameráról van szó. A kompakt, tenyérben elférő eszköz akár járműre is felszerelhető. Maga a lencse a négyzet alakú készülékház tetején kapott helyet, található rajta három kezelőgomb, egy 0,96 hüvelykes monokróm LCD kijelző, garázs az akkumulátornak, microSD kártyaolvasó, micro USB és mini HDMI csatlakozó.

Kitvision Immerse 360 - a doboz tartalma
Kitvision Immerse 360 – a doboz tartalma [+]

A dobozban megtalálható a sportos használathoz elengedhetetlen átlátszó, masszív műanyag tok, egy micro USB kábel, a használati utasítás, az akkumulátor, egy csőre vagy kormányra szánt konzol, ragacsos talphoz rögzíthető konzol, valamint egy plexi, illetve egy gumifoglalat az alján kis tapadókorongokkal.

Bekapcsolva

A kamera működése kellően stabil, nem fagy le, nem produkál váratlan kikapcsolásokat, és úgy általában azt csinálja, amit a felhasználó szeretne. A műanyag tok tényleg megvédi, viszont eközben a külső hangokat teljesen megszűri, a rázkódásból fakadó zajokat viszont borzalmasan felerősíti, ahogy ez lenni szokott a legtöbb toknál. Az integrált LCD kijelzőn az "élő kép" nem látható, és a felvételek sem nézhetőek vissza, kizárólag az olyan, egyébként fontos információkat jeleníti meg, hogy mennyi hely van még a kártyán, épp milyen módban vagyunk, illetve mennyi szufla maradt az akkumulátorban. És ha már itt tartunk: az 1000 mAh-s akksi kapacitása nem elég. Maximum egy órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, de csak akkor, ha ki van kapcsolva a Wi-Fi, egyébként 35-40 perc után teljesen kimerül, ez pedig még ebben a termékcsaládban is kevés.

Kitvision Immerse 360
Kitvision Immerse 360 [+]

Az irányítás, tehát a használati módok közötti váltás, illetve a felvétel elindítása/leállítása történhet a készüléken elhelyezett gombok segítségével vagy okostelefonos alkalmazás segítségével mobil eszközről is. Ilyenkor a telefon kijelzőjén látható az élő kép, illetve módosíthatóak a beállítások is, valamint természetesen ily módon is bekapcsolható a rögzítés, és visszanézhetőek a már felvett anyagok.

A kerékpáros vagy csőre szerelhető kiegészítő nagyon masszív, igen jól használható, a tapadókorongos, tappancsos perifériával azért már akadtak problémák, ezek ugyanis hajalmosak elengedni a felületet. Azt fontos megjegyezni, hogy a készülék kompatibilis a hasonló eszközökkel, tehát például a GoPro vagy az SJCAM tartozékaival is képes együttműködni.

Kitvision Immerse 360
Kitvision Immerse 360
Képérzékelő típusa 8 MP CMOS (gyártói információ)
Optika Horizontálisan: 360 fok, vertikálisan: 220 fok
Képstabilizátor Nincs
Mikrofon Monó
Hangszóró Nincs
Wi-Fi Van
Bluetooth-támogatás Nincs
Fotó JPEG; 4640x3480, 3264x2448 felbontás
Videó MOV; 1920x1080@30 fps, 1440x1080@30fps
Time-lapse Nincs
Webkamera funkció Van
Folyamatos rögzítés – loop Nincs
Car mode (Mozgásra indul a felvétel) Van
Időbélyeg (overlay) Van
Sorozatfelvétel mód Nincs
Mozgásérzékelés (Biztonsági kamera mód) Nincs
Kiegészítők Vízálló tok, kormányra szerelhető konzol, ragadós talpra rögzíthető konzol, 2 db talp, micro USB kábel, akkumulátor, plexi tartó, műanyag tartó tapadókorongokkal, használati utasítás
Akkumulátor 1000 mAh Li-ion, üzemidő: kb. 60 perc
Kijelző 0,96" monokróm LCD
Vízállóság Műanyag tokkal, 40 méterig
Csatlakozók micro USB, mini HDMI
Adattárolás microSDHC
Támogatott mobil op. rendszer Android, iOS
Méret 51 x 42 x 34,6 mm
Tömeg 84 gramm
Termék honlapja Kitvision Immerse 360
Forgalmazó Mobil Digital
Ár 49-55 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirde​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.