Hirdetés

Huszadik születésnapját ünnepli a ThinkPad

A ThinkPad jelene

Idén ősszel két nagyszerű terméket mutatott be a Lenovo. A ThinkPad X1 Carbon a ma divatos, vékony notebookok abszolút csúcsát képviseli; nevéhez híven burkolata szénszál-erősítésű műanyagból készült. Lényegében olyan váza van, mint a maga idejében ugyancsak egyedülálló ThinkPad X300-nak, de itt ez a váz egyben a külső burkolat is.


Balra ThinkPad X1 Carbon, jobbra ThinkPad X300

Élőben az X1 Carbon még látványosabb, mint képen. Sok Ultrabook és MacBook Air is megfordult már kezeink között, de a csúcs ThinkPadéhez hasonló stabilitást, masszivitást még nem tapasztaltunk, miközben a masina pehelykönnyű, és a felhasznált energiatakarékos Core i7 processzor, illetve SSD révén iszonyatosan gyors. A kiállított példány Core i7-3667U processzora a ma beszerezhető legerősebb energiatakarékos (17 watt TDP-s) mobil CPU, órajele egészen 3,20 GHz-ig felpöröghet.

Hirdetés

A Lenovo másik nagy dobása a ThinkPad Tablet 2, mely Apple vagy Androidot futtató konkurenseivel ellentétben a legkomolyabb vállalati igényeknek is megfelel, például került rá ujjlenyomat-olvasó, normál méretű USB port, továbbá rengeteg extra szoftver és szolgáltatás. Az Intel új, Atom platformjára alapozó ThinkPad Tablet 2 október közepén érkezik a hazai piacra a Windows 8-cal egy időben, a ThinkPad X1 Carbon pedig már a jövő héten megvásárolható lesz.

Végül, de nem utolsósorban megnézhettük, milyen kellemes környezetben dolgozik a Lenovo héttagú hazai csapata.

rudi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés