Hirdetés

HD(D)-videó magasfokon

Amikor az Unikornis felszarvazza a PC-t

Akik számítógépükön tekintélyes filmgyűjteményt halmoznak fel, előbb vagy utóbb szembesülnek a PC-s mozizás gyakran meglehetősen kényelmetlen mivoltával. Bár a számítógép képét régóta rá lehet csatlakoztatni a televízióra, miképp a hangot is (akár digitális jelfolyamban) át lehet játszani a házimozi-erősítőnek, a programok kezelése néha bizony kissé túlbonyolított, a képminőség pedig gyakran hagy maga után kívánnivalót. A PC ezenfelül a legtöbbször ilyenkor zúg a legbosszantóbban, ráadásul nem is biztos, hogy a nappaliban a helye a komor számítógépháznak és a többi kiegészítőnek.

Mvix MX-760HD – ez a nem túl sokat sejtető márkanév és típusszám tartja hónapok óta lázban az otthoni zugmozik szerelmeseit, a koreai Unicorn Information System sokoldalú médialejátszója ugyanis a fenti problémára kínál rendkívül frappáns megoldást. A készülék lényegében egy full-extrás külső merevlemezház, digitális videózásra kialakított célhardver és átjátszókészülék egyben, tehát alapvetően mindent tud, amit egy PC videolejátszás során nyújtani képes, de a számítógépnél jóval kisebb helyen elfér. Haladó szkeptikusok most bizonyára a mini-PC-k után kiáltanak, az Mvix MX-760HD azonban a számítógépekkel szemben a célhardverek minden előnyével rendelkezik, ráadásul jóval olcsóbb is, mint a legtöbb mini-PC.


[+]

Bátran kijelenthetjük, hogy az Unicorn előtt gyakorlatilag senki nem rukkolt elő hasonló tudású megoldással, az Mvix MX-760HD ugyanis nemcsak az elterjedt videoformátumokat ismeri, hanem mellékesen elboldogul a leggyakrabban használt médiafájlokkal, hordozzon az bár zenét vagy képet. A 3,5 hüvelykes PATA merevlemezt magában rejtő készülék ráadásul a csatlakozási lehetőségek terén is példátlant alakít, így a videókat akár teljes HD-felbontásban is élvezhetik a nézők (feltéve ha megfelelő megjelenítővel rendelkeznek), miközben a többcsatornás hangsáv átalakítás nélkül vagy két csatornára lekeverve kerülhet a házimozi-erősítő digitális vagy analóg bemenetére.

Az Mvix MX-760HD mindemellett egyfajta átjátszóként is használható a hálózatba kötött számítógép és a televízió között – erre szakosodott eszközökkel korábban is találkozhattunk, ezek azonban vagy egyáltalán nem rendelkeznek saját merevlemezzel, vagy az Unicorn megoldásához képest lényegesen szerényebb funkciótárházzal bírnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Funkció és/vagy forma?

  Két olyan, számítógép előlapjára szerelhető kiegészítőt próbáltunk ki, melyek dekorációs elemként is beválnak, talán jobban is, mint eredeti funkciójukra.

 • Cowon A3 - PMP a köbön

  Megkaparintottuk az A2 ráncfelvarrt utódját, melynek már a HD felbontás sem okoz gondot, sőt tévézni is lehet vele.

 • Abigs médialejátszó - tévé elé ültet

  A Sarotech merevlemezes, saját kijelző nélküli Abigs DVP-260 digitális lejátszóját próbáltuk ki.

 • HD videó a hálózaton át

  Kipróbáltuk a D-Link két nagy felbontású videók kezelésére is képes hálózati lejátszóját.

Előzmények

Hirdetés