2019. július 16., kedd

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverválogatás augusztus elején

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Memóriaakcióról, óriási monitorokról és érdekes notebookokról számolunk be heti piaci összefoglalónkban.

Memória


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Erre a hétre memóriaakciót hirdetett a PCX.hu webáruház, melynek keretében minden RAM modulra, legyen az akár ősi DDR vagy modern DDR4, tizenöt százalékos árengedményt ad. Igazi klasszikus ebben a témában a Kingston gamer márkájának, a HyperX-nek a 2 x 8 GB-os Fury Black DDR3-1600-as készlete. A 16 GB memória a legtöbb esetben bőségesen elegendő, a két modul révén a két memóriacsatorna adta előnyöket is élvezhetjük. Az akciósan és élettartam-garanciával alig 21 000 forint fölötti ár pedig egész barátságos.

Az ábécé elején szerepel a memóriáknál az Avexir. A viszonylag fiatal márka extrém megjelenésű, tuningosoknak és moddereknek szánt modellekkel rövid idő alatt elnyerte a célközönség figyelmét. Már az alap, Core széria is olyan bordát  kapott, ami világít, ráadásul ötféle színnel (vörös, zöld, kék, narancs, fehér) is kapható, hogy illjen a többi hardverhez. A közkedvelt 2 x 4 GB-os DDR3-1600 szettet vörös megvilágítással, akciósan 13 000 forint alatt megkaphatjuk most.

Kifejezetten az Asus ROG alaplapjaihoz készült az Avexir Impact szériája, ami nem csak a vörös-fekete színkombinációt, hanem a ROG emblémát is magán viseli. Ebből a típusból a 2 x 4 GB-os DDR4-2666-os készlet öt év garanciával 29 000 forint  környékén vásárolható meg, 2 x 8 GB-ért pedig majdnem 54 000 forintot kérnek. Ha valami még feltűnőbbet szeretnénk, ott a ROG Red Tesla sokkal hangsúlyosabb bordával, aminek a teteje nem csak egyszerűen világít, hanem vörös villám szaladgál benne. Ebből a változatból a 2 x 4 GB DDR4-2666-ért már több mint 41 000 forintot, a 4 x 4 GB DDR4-2666-ért pedig majdnem 84 000 forintot kell kicsengetni.

Az ábécé másik végén lakozik a Zeppelin, ami nagyon különleges, egyedi, aranyszínű modulokat kínál, mégpedig nem az aktuális, hanem a régebbi típusokból: DDR2, sőt sima DDR modul is elérhető még náluk. Persze ezeknek a régiségnek számító, talán már nem is gyártott típusoknak szépen megkérik az árát. Egyetlen gigabyte Zeppelin DDR-400 vagy DDR2-800 például akciósan is majdnem 3000 forintba kerül, cserébe viszont aranyszínű a nyomtatott áramkörük. Sajnos a modernebb DDR3-ból csak 2 GB-os, 1333 MHz-es aranyszínű Zeppelint találtunk kicsivel 4000 forint alatti áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Nyári hardveregyveleg

  Alaplapok, monitorok, színes gamer kiegészítők és egyedi összeállítású laptopok kerültek ezúttal a célkeresztbe.

 • Újdonságok elsősorban játékosoknak

  Grafikus kártyákat, monitorokat és egy csokorra való gamer és multimédiás laptopot tálalunk a hazai kínálatból.

 • Viharral jött hardverek

  Processzorhűtőket, monitorokat, tápokat, házat és sok más érdekeséget válogattunk csokorba a hazai boltok választékából.

 • Forró nyári hardvercsokor

  Új grafikus kártyák, különleges házak, akciós notebookok, hatalmas monitorok, hangszórók és sok más a hazai piacról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.