Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Új vasak iskolakezdésre

Hardverpiaci érdekességek és újdonságok mellett néhány, tanulásra is alkalmas asztali gépet és notebookot mutatunk be.

Konfigok iskolakezdésre


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Hamarosan újra itt a szeptember és vele együtt az iskolakezdés, a legjobb időszak arra, hogy felfrissítsük a lurkók számítógépét, vagy ők költsék el nyáron összegyűjtött zsebpénzüket. Ha mi álljuk a költségeket, akkor ne dőljünk be az olyan kijelentéseknek, hogy kell a komoly grafikus kártya az iskolai feladatokhoz, mert ez csak nagyon különleges esetekben igaz. A Foramax Computers sok érdekes, készre szerelt számítógép-konfigurációt kínál, melyekre három év garanciát vállal, és az egész ország területén ingyen szállítja ki őket. Ráadásul ezek az összeállítások amolyan kiindulási lapot jelentenek csak, szabadon módosíthatóak, bővíthetőek.

Nagyszerű kis alapgép például a Foramax Intel Net Pro Premium PC DDR4, amelynek neve akár egy jó erős jelszónak is megfelel. Alapja a négymagos Core i5-6400 processzor, ami a hardvernek komolyabb kihívást jelentő feladatoktól sem riad vissza. Mellette a 8 GB DDR4 memória a legtöbb esetben éppen elég lesz, a 240 GB-os Kingston SSD pedig a rendszer általános fürgeségét adja meg. Külön grafikus kártya nincs, ezzel a játékos képességeket hardveresen egész jól korlátozták, a végtelen sorozatok letöltését és nézését pedig a HDD hiánya gátolja, így tényleg a tanulásra lehet vele koncentrálni.

Természetesen a hiányzó komponensekkel könnyen bővíthető az alapgép, aminek vételára három év garanciával és ingyenes szállítással 124 900 forint. Például 42 540 forint ellenében vehetünk bele 2 GB memóriás Radeon RX 460-at a Gigabyte-tól, ami tesztünk alapján a sokkal drágább GeForce GTX 960 tudásszintjét hozza. A videokártyából érdemes lehet a több, 4 GB memóriával szerelt változatot megvenni, amiért csak pár ezressel többet, 46 990 forintot kérnek.

Az új Radeonnal, teljesen AMD alapon már egész kevés pénzért korrekt kis gamer számítógép vásárolható a Foramax Computersnél. Ehhez az AMD Game Premium PC V2-ből kell kiindulni, ami négymagos AMD FX-4300 központi processzort használ. Mellé 8 GB memóriát telepítettek, ami alapszinten elég lesz, akárcsak az 1 TB-os merevlemez. A kiírásban Asus R7 370 Strix Gaming grafikus kártya szerepel, de ehelyett erősen ajánlott 4 GB-os Radeon RX 460-at kérni, amely azonos áron valamivel nagyobb teljesítményt és modernebb architektúrát ajánl. Az ügyes kis DeepCool Smarter microATX házzal és az 580 wattos DeepCool táppal, három év garancia és ingyenes kiszállítás mellett 130 000 forint alatt maradunk majd. Ha akad még úgy 14 000 forintunk, akkor erősen ajánlott ebbe a gépbe is legalább egy 120 GB-os SSD-t szereltetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Friss hardverek szeptember elején

    Grafikus kártyákkal, komoly monitorokkal és kompakt notebookokkal foglalkozunk heti piaci válogatásunkban.

  • Szeptemberi hardverhelyzet

    Akciós alaplapok, olcsó monitorok és 14 hüvelykes notebookok kerültek aktuális piaci válogatásunkba.

  • Friss vasak a porondon

    Kedvenc tápjainkat, monitorokat, gamer eszközöket és sok más érdekességeket válogattunk össze a hazai boltok kínálatából.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.