Hirdetés

2019. május 24., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverválogatás augusztus elején

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Memóriaakcióról, óriási monitorokról és érdekes notebookokról számolunk be heti piaci összefoglalónkban.

Hirdetés

Lenovo notebookok

Múlt héten már bemutattuk az USAnotebook új kezdeményezéséről, mely a Lenovo vállalati szférába szánt, ThinkPad notebookjait érinti. Ezek a nem éppen olcsó, kiemelkedő minőségű gépek rengeteg extrával szerelhetőek fel, de a magyar piacra jobbára csak néhány fix konfigurációval érkeznek, melyek nem feltétlenül elégítik ki a potenciális vásárlók igényeit. Az USAnotebook Lenovo ajánlatkérőjében viszont minden elérhető konfiguráció összerakható. Kérhetünk például a legjobb kijelző és legkomolyabb SSD mellé is szerényebb, Core i3 processzort, a mobilinternet modem pedig olyan modelleknél is rendelhető, amelyeknél korábban még csak nem is hallottunk róla. Az ajánlatkérés után néhány nappal érkezik az árajánlat, ami egyeseknek furcsa lehet, de aki épp egy speciális összeállítást keres, biztos örülni fog az új lehetőségnek.

Egyik nagy kedvencünk a ThinkPadek közül a kicsi, 12,5 hüvelykes X260, ami nagyszerű társ utazáshoz. Itt elég lehet az 1366x768 pixeles kijelző, amiből szerencsére a csúcs, Full HD felbontásúhoz hasonlóan kérhető IPS paneles. Processzorból Skylake-alapú kétmagost kapunk, ami lehet Core i3, i5 és i7, utóbbi kettőnél vPrót támogató verzió is van. Sajnos csak egy DDR4 memóriafoglalattal gazdálkodhatunk, igaz, így is kaphatunk 16 GB DDR4 RAM-ot. Az adattárak listáján OPAL 2.0 titkosítású, PCI Express csatolós SSD-k is találhatóak. Természetesen kérhetünk mobilinternet modemet, és a notebook kétakkumulátoros felépítése miatt érdekesek az akku lehetőségek: a belső, 23,2 wattórás mellé ugyanekkora, 47, sőt akár 72 wattórás külsőt is kérhetünk, utóbbival majdnem száz wattórára növelve az energiatartalékot.

Igazi különlegesség a ThinkPadek egyre terebélyesebb családjában friss jövevénynek számító ThinkPad X1 Yoga. Az abszolút csúcsot jelentő, karcsú, 14 hüvelykes X1 Carbon teljesen körbefordítható zsanéros, tehát tabletté alakítható verziójáról van szó. Kijelzője Full HD vagy WQHD felbontású lehet, utóbbinál OLED opció is van. Az alaplapra forrasztott memória miatt a CPU-RAM kombinációk kötöttek, 16 GB memória csak a csúcs Core i7-hez kérhető, de 8 GB-ot minden központi egységhez adnak. Az adattár csak SSD lehet (M.2 tokozású), 512 GB a maximuma. Természetesen van mobilinternet modem, és többféle port átalakító vagy replikátor közül is választhatunk.

Nem csak a legkomolyabb, legdrágább ThinkPadekből kérhető egyedi konfiguráció, hanem az egyszerűbb, olcsóbb típusokból is, igaz ott már valamivel szerényebbek a választási lehetőségek. A 15,6 hüvelykes ThinkPad L560 azért így is kétféle kijelzővel kapható, a Full HD-s IPS panel megváltás lehet az 1366x768 pixeles, TN paneles alapmodell után. Processzorból Skylake-alapú, 15 wattos, tehát kétmagos Core i3 és i5 van, a DDR3L memóriát két foglalatban 16 GB-ig konfigurálhatjuk fel. A 2,5 hüvelykes adattár legfeljebb 1 TB-os HDD vagy 512 GB-os SSD lehet, rendelhetjük a gépet optikai meghajtó nélkül is, aminek helyére megfelelő átalakítóval második merevlemez vagy SSD tehető. Jó hír, hogy ennél a modellnél is kérhető mobilinternet modem, a garancia pedig akár 5 évre is kiterjeszthető.

rudi

Azóta történt

Előzmények

 • Nyári hardveregyveleg

  Alaplapok, monitorok, színes gamer kiegészítők és egyedi összeállítású laptopok kerültek ezúttal a célkeresztbe.

 • Újdonságok elsősorban játékosoknak

  Grafikus kártyákat, monitorokat és egy csokorra való gamer és multimédiás laptopot tálalunk a hazai kínálatból.

 • Viharral jött hardverek

  Processzorhűtőket, monitorokat, tápokat, házat és sok más érdekeséget válogattunk csokorba a hazai boltok választékából.

 • Forró nyári hardvercsokor

  Új grafikus kártyák, különleges házak, akciós notebookok, hatalmas monitorok, hangszórók és sok más a hazai piacról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.