Hirdetés

Hardverválogatás augusztus elején

Memóriaakcióról, óriási monitorokról és érdekes notebookokról számolunk be heti piaci összefoglalónkban.

Memória


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Erre a hétre memóriaakciót hirdetett a PCX.hu webáruház, melynek keretében minden RAM modulra, legyen az akár ősi DDR vagy modern DDR4, tizenöt százalékos árengedményt ad. Igazi klasszikus ebben a témában a Kingston gamer márkájának, a HyperX-nek a 2 x 8 GB-os Fury Black DDR3-1600-as készlete. A 16 GB memória a legtöbb esetben bőségesen elegendő, a két modul révén a két memóriacsatorna adta előnyöket is élvezhetjük. Az akciósan és élettartam-garanciával alig 21 000 forint fölötti ár pedig egész barátságos.

Az ábécé elején szerepel a memóriáknál az Avexir. A viszonylag fiatal márka extrém megjelenésű, tuningosoknak és moddereknek szánt modellekkel rövid idő alatt elnyerte a célközönség figyelmét. Már az alap, Core széria is olyan bordát  kapott, ami világít, ráadásul ötféle színnel (vörös, zöld, kék, narancs, fehér) is kapható, hogy illjen a többi hardverhez. A közkedvelt 2 x 4 GB-os DDR3-1600 szettet vörös megvilágítással, akciósan 13 000 forint alatt megkaphatjuk most.

Kifejezetten az Asus ROG alaplapjaihoz készült az Avexir Impact szériája, ami nem csak a vörös-fekete színkombinációt, hanem a ROG emblémát is magán viseli. Ebből a típusból a 2 x 4 GB-os DDR4-2666-os készlet öt év garanciával 29 000 forint  környékén vásárolható meg, 2 x 8 GB-ért pedig majdnem 54 000 forintot kérnek. Ha valami még feltűnőbbet szeretnénk, ott a ROG Red Tesla sokkal hangsúlyosabb bordával, aminek a teteje nem csak egyszerűen világít, hanem vörös villám szaladgál benne. Ebből a változatból a 2 x 4 GB DDR4-2666-ért már több mint 41 000 forintot, a 4 x 4 GB DDR4-2666-ért pedig majdnem 84 000 forintot kell kicsengetni.

Az ábécé másik végén lakozik a Zeppelin, ami nagyon különleges, egyedi, aranyszínű modulokat kínál, mégpedig nem az aktuális, hanem a régebbi típusokból: DDR2, sőt sima DDR modul is elérhető még náluk. Persze ezeknek a régiségnek számító, talán már nem is gyártott típusoknak szépen megkérik az árát. Egyetlen gigabyte Zeppelin DDR-400 vagy DDR2-800 például akciósan is majdnem 3000 forintba kerül, cserébe viszont aranyszínű a nyomtatott áramkörük. Sajnos a modernebb DDR3-ból csak 2 GB-os, 1333 MHz-es aranyszínű Zeppelint találtunk kicsivel 4000 forint alatti áron.

Monitorok

Nagyban tolja a monitor témát a Philips, számos különböző modellt kínál potenciális vásárlóinak már egész alacsony áron is. A 273V5LHA például 27 hüvelykes, ennek ellenére három év garanciával mindössze 55 300 forintba kerül. Persze csodák nincsenek, a kedvező árba csak Full HD felbontású TN panel fért, de legalább van sokféle képbemenet (D-Sub, DVI, HDMI), jack hangkimenet és két kis hangszóró is.

Jóval drágább, de többet tud és még nagyobb a Philips BDM327QP nevezetű 32 hüvelykes modell, ami már kisebb tévének is beillene. Igényesebb, AMVA panel van benne, ráadásul nem Full HD, hanem 2560x1440 pixeles felbontással. Színkezelése 8 bit + FRC-s, így 1,07 milliárd színárnyalatot tud megjeleníteni. A minden lényeges formátumot felölelő képbemenetek mellett két-két USB 2.0 és USB 3.0 kapu is került rá. Állványa minden irányban és szögben állítható, és két kicsi, 3 wattos hangszórót is kapott. Méretéhez és tudásához képest három év garancia mellett 138 800 forintos ára szerintünk elfogadható.

Van ám extraszéles változata is a fenti modellnek. A Philips BDM3470UP 34 hüvelykes és 21:9 oldalarányú. Szintén 1440 soros a kijelzője, de mindegyikben 3440 pixel sorakozik, így reális alternatívája lehet a duplamonitoros rendszereknek. A csatlakozókínálat itt is bőséges, az állvány pedig tág határok között állítható. A Philips BDM3470UP vételára három év garanciával 227 200 forint.

Igazi óriásmonitort is kínál a Philips, ráadásul az ára sem olyan vészes. A BDM4350UC nem kevesebb mint 43 hüvelykes, így jó nagy asztal kell alá, hogy kényelmesen elférjen. Mérete miatt állványa fix, inkább a tévékére hasonlít, de VESA 200x200 rögzítője révén akár falra is szerelhetjük. Kijelzőpanelje IPS technológiás, felbontása sem akármilyen, 3840x2160 pixel. A színkezelés itt is 8 bit + FRC, a maximális kontrasztarány 1200:1. Természetesen ezúttal is rengeteg csatlakozót kapunk, a beépített hangszórók pedig viszonylag komolyak, 7 wattosak. Mindezek fényében a három év garancia mellett 210 100 forintos ár kifejezetten figyelemreméltó.

Acer notebookok

Manapság az olcsó notebookok kulcsa általában a Celeron N3050-es processzor. Ez egy szerény kis kétmagos, aminek teljesítménye jobban illik tabletekbe, mint laptopokba, ahol merevlemezzel párosítva a legalapvetőbb feladatok is türelemjátékká változnak. A Pentium N3710 ugyanerre az alapra épül, de már négymagos, grafikus alrendszere is erőteljesebb. Az ezzel szerelt, 13,3 hüvelykes Acer Aspire ES1-331 már jól használható alapszintű internetezésre, esetleg multimédiázásra. A 4 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel és 1366x768 pixeles kijelzővel ellátott, könnyű laptopot 99 900 forintért vehetjük meg.

Hasonló hardverrel és árral, de 15,6 hüvelykes méretben kapható az Acer Aspire E5-532G. Igaz, hogy itt Celeront és nem Pentiumot kapunk, de a Celeron N3150 már nem kettő, hanem négymagos, így teljesítményben közel áll a Pentium N3700-hez. Nem kell aggódni a grafikus alrendszer miatt sem, mert a szerény IGP mellé GeForce 920M-et társítottak. A 4 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel és négycellás akkumulátorral kiteljesedő konfiguráció Linux operációs rendszerrel most mindössze 94 900 forintba kerül.

Szinte teljesen ugyanez a notebook Acer Aspire E5-573G néven is megvásárolható, de már izmosabb, Core i processzorral. Az alapot a Core i3-5005-tel szerelt verzió jelenti, aminek 4 GB memóriája, 1 TB-os merevlemeze, DVD-írója, GeGorce 920M grafikus alrendszere és alap Linux operációs rendszere van, ára pedig 121 900 forint.

Szintén az Aspire E5-ös családot gazdagítja az Aspire E5-575G, ami külsőre nagyon hasonlít az előbbi modellekre, szintén 15,6 hüvelykes, de beltartalma sokkal komolyabb: a központi egység Skylake-alapú, a kijelző pedig Full HD felbontású. Meghajtásáról GeForce GTX 950M gondoskodik, amivel kicsit szerényebb beállítások mellett még az újabb játékoknak is neki lehet fogni. Érdekes az adattároló részleg is, mert az 1 TB-os HDD és a DVD-író mellé adnak 96 GB-os SSD-t, ami nem éppen tágas, de az operációs rendszernek éppen elég, alacsony válaszidejével pedig óriásit lendít a rendszer általános sebességérzetén. A Core i3-6100U processzorral, 8 GB memóriával, hatcellás akkuval és Linux operációs rendszerrel jellemezhető Acer Aspire E5-575G-ért 189 900 forintot kérnek, Core i5-6200U-val pedig 209 900 forintot kóstál.

Lenovo notebookok

Múlt héten már bemutattuk az USAnotebook új kezdeményezéséről, mely a Lenovo vállalati szférába szánt, ThinkPad notebookjait érinti. Ezek a nem éppen olcsó, kiemelkedő minőségű gépek rengeteg extrával szerelhetőek fel, de a magyar piacra jobbára csak néhány fix konfigurációval érkeznek, melyek nem feltétlenül elégítik ki a potenciális vásárlók igényeit. Az USAnotebook Lenovo ajánlatkérőjében viszont minden elérhető konfiguráció összerakható. Kérhetünk például a legjobb kijelző és legkomolyabb SSD mellé is szerényebb, Core i3 processzort, a mobilinternet modem pedig olyan modelleknél is rendelhető, amelyeknél korábban még csak nem is hallottunk róla. Az ajánlatkérés után néhány nappal érkezik az árajánlat, ami egyeseknek furcsa lehet, de aki épp egy speciális összeállítást keres, biztos örülni fog az új lehetőségnek.

Egyik nagy kedvencünk a ThinkPadek közül a kicsi, 12,5 hüvelykes X260, ami nagyszerű társ utazáshoz. Itt elég lehet az 1366x768 pixeles kijelző, amiből szerencsére a csúcs, Full HD felbontásúhoz hasonlóan kérhető IPS paneles. Processzorból Skylake-alapú kétmagost kapunk, ami lehet Core i3, i5 és i7, utóbbi kettőnél vPrót támogató verzió is van. Sajnos csak egy DDR4 memóriafoglalattal gazdálkodhatunk, igaz, így is kaphatunk 16 GB DDR4 RAM-ot. Az adattárak listáján OPAL 2.0 titkosítású, PCI Express csatolós SSD-k is találhatóak. Természetesen kérhetünk mobilinternet modemet, és a notebook kétakkumulátoros felépítése miatt érdekesek az akku lehetőségek: a belső, 23,2 wattórás mellé ugyanekkora, 47, sőt akár 72 wattórás külsőt is kérhetünk, utóbbival majdnem száz wattórára növelve az energiatartalékot.

Igazi különlegesség a ThinkPadek egyre terebélyesebb családjában friss jövevénynek számító ThinkPad X1 Yoga. Az abszolút csúcsot jelentő, karcsú, 14 hüvelykes X1 Carbon teljesen körbefordítható zsanéros, tehát tabletté alakítható verziójáról van szó. Kijelzője Full HD vagy WQHD felbontású lehet, utóbbinál OLED opció is van. Az alaplapra forrasztott memória miatt a CPU-RAM kombinációk kötöttek, 16 GB memória csak a csúcs Core i7-hez kérhető, de 8 GB-ot minden központi egységhez adnak. Az adattár csak SSD lehet (M.2 tokozású), 512 GB a maximuma. Természetesen van mobilinternet modem, és többféle port átalakító vagy replikátor közül is választhatunk.

Nem csak a legkomolyabb, legdrágább ThinkPadekből kérhető egyedi konfiguráció, hanem az egyszerűbb, olcsóbb típusokból is, igaz ott már valamivel szerényebbek a választási lehetőségek. A 15,6 hüvelykes ThinkPad L560 azért így is kétféle kijelzővel kapható, a Full HD-s IPS panel megváltás lehet az 1366x768 pixeles, TN paneles alapmodell után. Processzorból Skylake-alapú, 15 wattos, tehát kétmagos Core i3 és i5 van, a DDR3L memóriát két foglalatban 16 GB-ig konfigurálhatjuk fel. A 2,5 hüvelykes adattár legfeljebb 1 TB-os HDD vagy 512 GB-os SSD lehet, rendelhetjük a gépet optikai meghajtó nélkül is, aminek helyére megfelelő átalakítóval második merevlemez vagy SSD tehető. Jó hír, hogy ennél a modellnél is kérhető mobilinternet modem, a garancia pedig akár 5 évre is kiterjeszthető.

rudi

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Nyári hardveregyveleg

  Alaplapok, monitorok, színes gamer kiegészítők és egyedi összeállítású laptopok kerültek ezúttal a célkeresztbe.

 • Újdonságok elsősorban játékosoknak

  Grafikus kártyákat, monitorokat és egy csokorra való gamer és multimédiás laptopot tálalunk a hazai kínálatból.

 • Viharral jött hardverek

  Processzorhűtőket, monitorokat, tápokat, házat és sok más érdekeséget válogattunk csokorba a hazai boltok választékából.

 • Forró nyári hardvercsokor

  Új grafikus kártyák, különleges házak, akciós notebookok, hatalmas monitorok, hangszórók és sok más a hazai piacról.

Hirdetés