Hirdetés

DELL UltraSharp U2715H: méltó régi nagy híréhez?

Hirdetés

Bevezetés, külső

A tavalyi év vége felé jelentette be a Dell, hogy érkezik a meglehetősen sikeres UltraSharp U2713HM jelzésű monitor utódja, az U2715H. És itt most álljunk meg egy szóra! Mint azt a tesztalannyal kapcsolatos első hírünkben kifejtettünk, a Dell ezúttal megvariálta az elnevezéseket, hiszen míg korábban az U2713-nál a H végződésű modellek jelölték a széles színterű modelleket, és HM-mel a standard (sRGB) színterű monitoraikat látták el, addig az U2715H érkezésével ez megfordult, azaz sRGB színteret kapunk. Jogos akkor a kérdés, hogy miben más az új modell?


[+]

Az újdonság a kornak megfelelően megkapta az LG-től származó újfajta AH-IPS panelt, amivel megvalósítható az úgynevezett keret nélküli dizájn. Ezt talán egy fokkal szerencsésebb vékony kávaként emlegetni, ugyanis egy pár milliméteres keret így is látható, és a kép sincs a szélekig teljesen kihúzva, de ezt ettől a paneltípustól már megszokhattuk. Emellett persze jó pár apró frissítést is kapott a tesztalany, de ezekről majd menet közben teszünk említést.


[+]

Szembetűnő változás dizájn terén, hogy a kijelző és az állvány sokkal karcsúbbak, összességében kevésbé vaskos, mint az U2713HM, és a több "ezüstnek" köszönhetően színesebb lett az összhatás, így az U2715H egyértelműen modernebbnek hat.


[+]

Ami talán kevésbé szerencsés, hogy az állvány nagyon műanyagos, bár mentségére legyen mondva, ez nem tűnik fel, amíg nem érünk hozzá. Mindenesetre az állványra helyezett kijelző kicsit remegősebb lett elődjéhez viszonyítva, ami nem előny, de továbbra is minden irányban állítható (-5/+21 fokban dönthető, 45 fokban forgatható, magassága állítható 0-115 mm-ig, illetve van 90 fokos elforgatás, azaz portré mód is), és a kábelrendező nyílást sem hagyták le róla.


[+]

A Dell szépen megszórta a monitort csatlakozókkal. DisplayPort 1.2-ből most is kétfélét választhatunk, normált vagy minit, illetve kapunk egy kimenetet is az esetleges Daisy Chain funkció kihasználásához. HDMI 1.4-ből is kettőt kapunk, méghozzá MHL-kompatibilitással, és nem hagyták le az USB hubot sem, ami ugyan nem kék, de USB 3.0-s szabványú. Az alábbi képen csak négy port látszik a géppel összekötést szolgáló csatlakozón kívül, ám visszább görgetve, a monitor hátulját ábrázoló képen látható, hogy oda is szereltek egy portot, ami Battery Charging 1.2 kompatibilis, tehát kifejezetten mobil eszközök töltésére tervezték.


[+]

A Dell tehát szakított az oldalra helyezett USB aljzatokkal, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy megjelenése a régi modellnél filigránabb lett. A gyártó a kimeneteket megfejelte még egy 3,5 mm-es jack audiokimenettel is, amire fejhallgató vagy hangszóró köthető, ugyanis a monitorban nincs ilyen, viszont külön beszerezhető a Dell AC511 monitorra csatlakoztatható hangszórója. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy nincs se DVI, se D-Sub bemenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés