Hirdetés

Genesis Thor 100 RGB: fél kiosztás lett, maradhat?

A Genesis formabontó, mechanikus billentyűzete nem megszokott módon csak egy kiegészítő gombsor játékokhoz.

Bevezetés, külső

Sok olyan billentyűzet létezik, melynek büszkén hirdeti a doboza és persze a gyártó is, hogy elsősorban játékosok számára készült, a mechanikus billentyűzetek esetében pedig még olyan kapcsolókkal is találkozhatunk, amik elsősorban a játékosok számára kényelmesek. Ennek ellenére természetesen ezek az eszközök le sem tagadhatnák, hogy főleg szövegbevitelre lettek kitalálva, hiszen az adott nyelvhez tartozó összes betű megtalálható rajtuk.

Hirdetés

Léteznek azonban olyan klaviatúrák is, melyeknek nem a szövegbevitel az elsődleges feladatuk; ide tartoznak például a számológéphez hasonlítható különálló numerikus padok és az olyan kiegészítő billentyűzetek, melyek rengeteg egyedileg testreszabható gombbal rendelkeznek és leginkább játék közben lehetnek hasznosak. Utóbbi kategóriába sorolható tesztünk alanya, a Genesis Thor 100 RGB programozható, mechanikus modell is, amellyel kapcsolatban főleg arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyivel egyszerűsíti le a játékok kezelését, valamint hogy helyettesíthet-e egy teljes méretű billentyűzetet.

Külső

A termék fotóját magán viselő kartondobozt kibontva nem kell félnünk, hogy kiszóródik a rengeteg tartozék, ugyanis a billentyűzetet leszámítva mindössze egy műanyagból készült gombkiszedő szerszámot találunk. A Thor 100 kiemelésekor szintén nem lesz nehéz dolgunk, hiszen a szinte teljes egészében műanyagból készült ház nem nyom többet a mérlegen, mint 320 gramm. A kis súly ellenére a 231 x 130 x 37 milliméteres billentyűzet nem csúszkál használat közben, amiért az asztal felőli oldalra felapplikált hat darab gumitalpnak mondhatunk köszönetet.


[+]

A felső oldalon összesen 39 gomb sorakozik, közülük négy a bal oldalon egymás alatt, feladatuk tetszés szerint állítható szoftveresen, míg a maradék 35 olyan elrendezést kapott, mintha egyszerűen levágták volna egy teljes méretű billentyűzet jobb oldalát, még az F1-F5 és a space is helyet kapott a sorban – bár utóbbinak csak az átlagos méret fele jutott. A gombkupakok mártásos technikával lettek feketére festve, míg a karakterek gravírozással kerültek a tetejükre.


[+]

Kiosztásról természetesen felesleges beszélnünk, hiszen valószínűleg úgysem ezzel fogunk regényeket gépelni, az alapot azonban valószínűleg az angol kiosztás adta, hiszen a Shift és a „Z” között nincs ott az „Í” betűnek fenntartott extra gomb. Apró figyelmetlenség a gyártó részéről, hogy a betűk nem a megszokott sorrendben kerültek behelyezésre, mi is csak a fotók szerkesztése közben vettük észre, hogy például a WASD négyes alsó három tagja nincs a helyén. Persze ezt nem rójuk fel negatívumként, a mellékelt szerszámmal ugyanis gyorsan a helyükre pakolhatjuk a kupakokat.


[+]

A mai trendekkel ellentétben a billentyűzet nem lebegő, hanem süllyesztett kialakítást kapott, vagyis az Outemu Red switchek egy műanyag keretben kaptak helyet. Ennek köszönhetően a kapcsolók alatt elhelyezett RGB LED-ek fénye egyik irányból sem szűrődik ki, a beállított színt csak a karaktereken látjuk viszont. Fontos megjegyezni, hogy az oldalsó funkciógombok nem kaptak világítást, így kénytelenek vagyunk az emlékezetünkbe vésni ezek pozícióját.


[+]

A ház alsó részére beépített csuklótámasz is került, mely bár párnázást nem kapott, mindenképp kényelmesebb, mintha egyáltalán nem lenne ott semmi. Felül a kizárólag piros fényben tündökölni képes Genesis logót találjuk, az ezt magán viselő kitüremkedésbe fut be a nem leválasztható, 1,8 méter hosszú szövetborítású, USB 2.0 csatlakozóban végződő vezeték.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés