Hirdetés

2018. november 14., szerda

Olcsó gamer egerek a Genesistől

A lengyel Natec játékosorientált Genesis márkájától teszteltük a Krypton 500 és Xenon 200 belépőszintű modelleket.

Hirdetés

Bevezető, Xenon 200 RGB

Valamivel több mint egy éve járt nálunk a Genesis GX44 és GX77 egér, a lengyel Natec játékosoknak szánt, belépőszintre pozicionált eszköze. Akkor nem voltunk maximálisan elégedettek velük – lássuk, az azóta eltelt év alatt mennyit fejlődött a kínálat! Egy biztos: a tesztben szereplő Xenon 200 és Krypton 500 egér 5-8000 forintos ára is jelzi, hogy ezúttal sem csúcsmodellekről van szó, már csak az a kérdés, hogy milyen kompromisszumokat kell kötnünk egy állítólag játékosok által, játékosoknak tervezett, három-négyszer ennyibe kerülő modellhez képest.


[+]

Genesis Xenon 200 RGB

Ha kinézetük alapján kellene dönteni, biztos, hogy mindenki a Xenon 200-at hozná ki drágábbnak: nemcsak alakja tűnik profibbnak, de az anyagválasztás is jobban sikerült. Igen combos egérről van szó, mérete 124 x 76 x 44 mm, tömege pedig kábel nélkül 106 gramm. Egyértelmű, hogy tenyeres használatra optimalizált példányról van szó, ha így közelítünk hozzá, kényelmes fogás esik rajta. Alakja erősen jobb kézre szabott.


[+]

A Xenon 200 alapvetően matt fekete színben pompázik, a hátoldalán fényesebb, oldalain mattabb, gumisabb hatást keltő anyagból készítették, hüvelykujjunk számára pedig a figyelmes tervezők egy kényelmes, érdes gumiból készült kis felületet alkottak. Jó kérdés, hogy hosszabb távon ezek mennyire lesznek tartósak, valószínű, hogy az egér oldalain fényesedéssel kell majd számolnunk.


[+]

Az eszköz alján négy, viszonylag méretes, de meglehetősen vékony talp gondoskodik a csúszásról. Az általunk használt puha (Fnatic Focus Pro XL) és kemény (Razer Pro Solutions) egérpadon problémamentesen mozgott a rágcsáló, de kérdés, hogy a vékony lapok mennyire lesznek tartósak hosszabb távon. Fontos tartozék még a kábel, amely fekete-vörös szövetburkolatot kapott és 180 cm hosszú. Örömmel tapasztaltuk, hogy igencsak merev vezetékről van szó, az asztallal való súrlódás így könnyen kizárható.

Gombokból összesen nyolc darabbal gazdálkodhatunk: a két fő gomb mellett két vékonyabb került a hüvelykujjunk fölé, egy pedig elé. Ezeken felül két gomb van a görgő mögött, és természetesen a görgő maga jelenti a középső billentyűt.


[+]

Tekintettel arra, hogy egy modern gamer kiegészítő nem lehet meg világítás nélkül, a Xenon 200-ra is bőven kerültek LED-ek, természetesen az RGB fajtából. Ezek fényét egyrészt a hátoldal logóval kombinált, méhsejtmintás kivágásán, a görgő oldalain, illetve hátul és jobb oldalon pár nyíláson keresztül élvezhetjük ki. Alapbeállítás szerint lélegzős, színváltós effektet kapunk, de a Genesis oldaláról letölthető program segítségével ezt testre szabhatjuk, és a lélegzés mellett sima színváltós és fix fényeket is kérhetünk. Végezetül bal oldalon elöl négy piros LED mutatja a négyfokozatú dpi-választó aktuális állását.


[+]

A program, és vele az egér ennél lényegesen többet is tud: azon kívül, hogy a nyolcból hét gomb funkcióit testre szabhatjuk vele, makrókat is rögzíthetünk, illetve megszabhatjuk, hogy az egyes dpi-fokozatok pontosan milyen értékekkel működjenek. Az egyes beállítások számára a program öt profilt kínál, és minden profilban három „mode” van, amelyek között az egér Mode gombjával tudunk váltani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.