Analóg beviteli eszközöket szimuláló Razer "klaviatúra"

Szinte határtalan konfigurációs lehetőségeket ígér a cég optomechanikus elven működő perifériája.

Billentyűzetnek nevezni kicsit talán erős azt a játékosoknak szánt keypadet, mellyel a Razer Tartarus termékcsalád bővült. A 32 darab programozható gombbal és egy nyolcirányú hüvelykujj stickkel felszerelt Tartarus Pro analóg, optomechanikus kapcsolókat használ a billentyűsapkák alatt, melyek segítségével lehetségessé válik a játékkonzolok kontrollerein található analóg kar emulálása, hiszen az eszköz érzékeli, hogy egy adott gombot mennyire nyomtunk le. Egy infravörös fénysugár a switch szárán (úgynevezett "stem") áthaladva regisztrálja a leütést és egy szenzor méri a kapcsoló mélységét/helyzetét az alapján, hogy mennyi fény jutott rajta túl; a hardver ennek köszönhetően különbözteti meg a bevitel léptékét. Persze a mérnökök nem elégedtek meg ennyivel, ugyanis az aktuációs pont 1,5 és 3,6 mm között szabályozható.


[+]

Ez az analóg megoldásokat utánzó kivitel lehetővé teszi az elszántabbak számára, hogy érdemben kihasználják a Tartarus Pro kétfunkciós gombjait, melyeknek félig történő és teljes mértékű leütésével két, egymástól eltérő funkciót hozhatunk működésbe. Ez első hallásra kissé kaotikusnak tűnik és nem vagyunk az elkötelezett hívei, de bizonyosan lesznek olyanok, akik előnyt kovácsolnak a dologból.


[+]

Ahogy az lenni szokott, az apparátus kapott a gyártó címezhető, Chroma RGB világításából, a kábele pedig szövetburkolatot visel magán. A szoftveres hátteret a Razer Synapse szolgáltatja, amiben végletekig személyre szabhatjuk a ketyerét, míg a kis nyolcirányú karral egyebek mellett azonnal válthatunk a korlátlan hosszúságú makrókkal is operáló, nyolc letárolt profil közül. A gamepadeket támogató játékokhoz semmiféle speciális integráció nem szükséges.


[+]

A kígyós vállalat állítható tenyértámasszal szerelt újdonsága fekete és fehér színben kapható, és a webshopon keresztül már hozzáférhető. Japánban már mindkét verzió a polcokon figyel, ám a világ többi részén decemberig várnunk kell a 150 eurót kóstáló játékszer tejszínű változatára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés