Hirdetés

Fujitsu Lifebook U745 – épp elég vékony

Hirdetés

Külcsín

Manapság a notebookgyártóknál a vékonyság az egyik, ha nem a legfontosabb paraméter, amikor termékeiket létrehozzák. Valami fura, általunk megmagyarázhatatlan okból azt hiszik, hogy ami csúcsmodell, annak papírvékonynak kell lennie, ennek oltárán feláldozzák a teljesítményt, a masszívságot vagy szinte bármit. Éppen ezért nem is igazán szeretjük a 12-15 milliméter vékony, rendszerint méregdrága masinákat, melyek – tisztelet a kivételnek – egy szigorúbb pillantástól is meggörbülnek, behorpadnak.

Sokkal jobban kedveljük az olyan megoldásokat, mint amilyen a Fujitsu Lifebook U745, ami a maga 19 milliméterével és 1,55 kilogrammon induló súlyával éppen elég karcsú és könnyű ahhoz, hogy könnyen szállítható legyen, 14 hüvelykes kijelzőjének köszönhetően pedig elég nagy ahhoz is, hogy elsődleges gépként, komolyabb feladatok elvégzésére használjuk. Főleg úgy, ha asztalon használva bevetjük a dokkolóját, amivel további monitor és beviteli eszközök kapcsolhatóak rá.

Megjelenésében kellemes darab az U745. Középszürke fedele és belső váza magnéziumötvözetből készült, burkolata a csuklótámaszon és a billentyűzet körül szálcsiszolt alumínium, így a felhasználó kellemes tapintású, nemes anyagokkal találkozik. A gépház viszonylagos vékonysága ellenére alaposan össze van rakva, nem görbül, nem horpad, akárhol fogjuk meg.

A szürke és fekete komor egyhangúságát a fedél fölső peremén és a billentyűzet alatt a japán márkára jellemző, vörös színű betét töri meg, szerintünk egészen hatékonyan és nem hivalkodóan. Nálunk érintőképernyős változatban járt a laptop, de ez sem olyan tükrös, mint a legtöbb érintős gépnél, hanem mattított, antireflex réteggel látták el. Az érintéses kezelés nélküli verzió teljesen matt, a miénkhez hasonlóan 1600x900 pixeles panelt használ, ami az egyetlen választható típus ennél a modellnél, és sajnos TN+film technológiás.

Csatlakozók terén is meg lehetünk elégedve a Fujitsu üdvöskéjével. Mindhárom USB kapuja gyors, 3.0-s, kijelzőt D-Sub vagy DisplayPort kimenetre köthetünk, a hang kis- és bemenetet a klasszikus elrendezést kedvelők igénye szerint külön hagyták, sőt a Gigabit Ethernet aljzatot sem spórolták le. Biometrikus azonosításban nagyon jó a Fujitsu, a mondhatni kötelező ujjlenyomat-olvasó mellett a saját fejlesztésű PalmSecure vénaszkenner is kérhető az U745-be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés