Fujitsu blog: íme, a Lifebook T904 tablet PC

Jóval a mai tablet-érát elindító iPad előtt létezett már olyan számítógép, aminek nagy felületű érintőképernyője volt grafikus kezelőrendszerrel. Alapvetően notebookok voltak ezek, melyeknek egyetlen zsanérja volt középen, rajta kifordítható és a billentyűzetre hajtható kijelzővel. A Fujitsu az elsők között, már a 2000-es évek elejétől készít ilyen modelleket – jelenleg a Lifebook T904 a legkomolyabb tablet PC-je.


[+]

A maga 13,3 hüvelykes kijelzőjével meglehetősen nagynak számít ebben a kategóriában, 17-19 milliméteres vastagságával és 1,6 kilogrammos súlyával alig különbözik a csúcs Ultrabookoktól, például a Lifebook U904-től, csak szokásosnál vaskosabb fedele árulkodó, mert becsukva nem is látni egyedi zsanérját. Gépháza fémből készült, csak az alján lévő, akkumulátort rejtő ajtó műanyag.  Fedele eléggé rugózik, kinyitva pedig érezni, hogy itt valami nem olyan, mint lenni szokott; a képernyő jobbra és balra is elfordítható az alsó peremének közepén lévő zsanéron, ezután rá lehet csukni a billentyűzetre, és már kész is a tablet.


[+]

És még milyen tablet! A 13,3 hüvelykes kijelzőn 2560x1440 pixel sorakozik, az érintésérzékenységért pedig a Wacom piacvezető technológiája felel. Természetesen 1024 nyomásérzékenységi szintet kezelő tollat is kapunk hozzá, ami a gépházba rejthető. A komoly felbontású kijelző IGZO paneles, maximális fényereje 310 cd/m², kontrasztarányát több mint 1200:1-nek mértük, így a fényes felülettel sem volt komolyabb bajunk. Aki viszont rajzolásra akarja használni, és eddig hagyományos Wacom táblája volt, annak szoknia kell majd az újfajta, csúszós felületet.


[+]

Hardverében a Lifebook T904 klasszikus elit notebook, Haswell-alapú Core i5 és i7 processzorral, de sajnos csak egy memóriamodul lehetőségével, ami egy csatornára korlátozza a memóriakezelést. Adattára 2,5 hüvelykes SSD vagy SSD-vel gyorsított merevlemez lehet, akkumulátora egészen korrekt, 45 wattórás. Csatlakozók tekintetében kezet foghat a Lifebook U904-gyel: két USB 3.0 és egy HDMI kaput, illetve kihajtogatható Ethernet aljzatot és Smart Card olvasót kapott, a többi perifériánkhoz dokkolót használhatunk. A biometrikus azonosításra ujjlenyomat-olvasó szolgál.


[+]

A Lifebook T904 igazi erőssége a kétarcúság. Alapvetően egy teljesen funkcionális vékony notebook korrekt akkumulátoros üzemidővel és minden olyan vállalati extrával, amivel a legkomolyabb Ultrabookok rendelkeznek. Ilyenkor egyetlen komoly hátránya a nagyon rövid úton és gyengén érezhető nyomásponttal járó gombokkal ellátott billentyűzet, illetve gyengécske hangszóróival sem voltunk elégedettek. Kicsavarva a monitorát viszont egy teljesen más készüléket, egy profi alkotó segédeszközt kapunk. A Wacom digitalizáló technika révén tervezéshez, szerkesztéshez, de akár szabadkézi rajzoláshoz is nagyon jól használható, a két funkció között pedig egyetlen mozdulattal válthatunk.


[+]

Azóta történt

Előzmények