Vcom DV-111D: androidos tévéfelokosító stick

Vcom DV-111D

Hogy a tévék felokosítására szolgáló kisméretű, androidos smart stickek közül miért pont a Vcom DV111D-re esett a választás, annak az az oka, hogy a legtöbb hasonló jellegű készüléktől eltérően ennek a márkának van rendes disztribútora Magyarországon. Ennek köszönhetően pedig a termékek viszonylag egyszerűen beszerezhetőek, és az esetleges szervizelési, garanciális ügyek intézése is kulturáltan, az európai normák szerint működik.

Magyarul nem kell rögvest a kukába vágni a modellt, ha az nem működik, mint ahogy azt az ember a Kínából rendelt vetélytársak esetén tenné. Az előzetes információk alapján ígéretesnek tűnt a készülék, hiszen a gyártó szerint ez a világ legkisebb androidos stickje, ráadásul rendelkezik saját, Flash támogatású böngészővel, integrált Wi-Fivel és támogatja a Skype használatát is.

A doboz tartalma

A dobozt kinyitva azonnal látszik, hogy finoman szólva barokkos túlzás volt a modellt a "legkisebb" címkével ellátni, hiszen kifejezetten vaskos darab. 9,5 centiméteres hosszúságához ugyanis 4 centiméteres szélesség és 1,3 centiméteres magasság társul. Tehát azért arról szó sincs, hogy ne lehetne könnyedén zsebre vágni, ráadásul pillekönnyű, hiszen csupáncsak 8 grammot nyom. A gumiborítású készülékházra egyetlen szellőzőnyílást sem vágtak, aminek következtében nem túl meglepő módon kellemesen át is melegszik működés közben.


A szokásoknak megfelelően az orrára építették azt a HDMI csatlakozót, aminek segítségével rá lehet dugni a tévére. Vannak olyan eszközök már, ahol ez -/+ 90 fokban elfordítható, ami akkor jöhet jól, ha a hátlapon nincs hely az eszköznek, de itt ez a csukló hiányzik. Azonban mivel a dobozában megtalálható egy HDMI kábel, ez nem okozhat különösebb problémát. A microSD kártyaolvasó és az energiaellátásra szolgáló mini USB bemenet az oldalára került, a különféle kiegészítők, adattároló eszközök csatlakoztatására szolgáló USB port pedig a farán kapott helyet. A dobozban a tápkábelen, a hálózati csatlakozón és a használati utasításon kívül más nem található, tehát távirányító nem jár mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vcom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés