WayteQ Moviebox CX: androidos set-top box

Wayteq Moviebox CX

A set-top boxok szegmensében Magyarországon a Wayteq a legismertebb nevek egyike a piacon. Ez többek között arra is visszavezethető, hogy a vállalat rendelkezik "rendes" magyarországi képviselettel, amely az összes garanciális, szervizelési problémát képes hatékonyan kezelni, így a viszonteladóknak, vásárlóknak nem kell attól tartaniuk, hogy huss, a márka egyik napról a másikra eltűnik.

A cég a tavalyi évben a tévébe dugható, Android-alapú eszközök termékcsaládjában is letette névjegyét a Fuso fantázianevű modellel. Logikusan adta magát a dolog, hogy létrehozzanak egy olyan készüléket, amely ötvözi magában a két család előnyeit, legalábbis papíron. Így született meg a Wayteq Moviebox CX névre hallgató, Android-alapú, mozgásérzékeny távirányító-támogatást kínáló, beépített Wi-Fi egységgel ellátott set-top box. Ilyen jellegű eszköz még nem járt nálunk, így mindenképpen érdemesnek tűnt kipróbálni.

Hirdetés

Mit rejt a doboz?

A készülék átlagos kivitelű doboza nem foglal sok helyet (24 x 24 x 6,5 cm), aminek köszönhetően egy közepes méretű táskába is viszonylag egyszerűen besuvasztható. Benne a készülék és a távirányító mellett a Wi-Fi antenna, egy másfél méter hosszú RCA kábel, a tábkábel és a használati utasítás kapott helyet.

A készülék dizájnjában semmi extrát nem kínál, aminek ebben a termékcsaládban túl sok jelentősége nincs is. Egy ilyen masinát nem azért vesz az ember, hogy aztán nézegesse vagy a pultra kirakva büszkélkedjen vele az ismerősök előtt. A funkcionalitás jegyében a kezelőgombok a frontfelület közepére kerültek, a kikapcsolt állapotban láthatatlan, monokróm kijelző mellé.

Ezek szomszédságában található egy lehajtható ajtó mögött a Conax 7.0 foglalat, magyarul ide kell dugdosni a fizetős adások dekódolásához szükséges kártyákat. A 22 centiméter széles, 15,6 centiméter mély és 3,8 centiméter vastag, strapabíró fém készülékház alját és oldalát dúsan meghintették szellőzőnyílásokkal, viszont a díszítőelemeket nem vitték túlzásba, ami egyáltalán nem baj, sőt. Az interfészek, tehát a komponens, a kompozit (RCA), a koax, a HDMI, az Ethernet és a 4 darab USB csatlakozó tehát a szokásoknak megfelelően a hátlapon kapott helyet egy kártyaolvasó társaságában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés