Magyarországon is bemutatta új fényképezőgépeit és akció kameráját a Sony

Korábban itt a PROHARDVER! hasábjain is beszámoltunk már a Sony két új tükör nélküli rendszerkompaktjáról, a NEX-5R, valamint a NEX-6 típusjelzésű modellekről, illetve a cég akció kamerájáról, amelyeket most a felsőkategóriás SLT-A99 társaságában Magyarországon is hivatalosan bemutattak.

Sony NEX-6
Sony NEX-6

A NEX családba tartozó két készülék egy 16 MP-es Sony Exmor CMOS szenzor köré épül. Mindkettő rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, így vezeték nélkül csatlakoztatható más kompatibilis eszközhöz, tehát például okostelefonhoz, tévéhez vagy tablethez egyaránt. Ezenkívül mindegyiket ellátták kamerán belüli alkalmazásokkal és képérzékelőn elhelyezett fázisérzékeléses AF szenzorokkal is. A NEX-6 a NEX-7-nél már bevált 2,3 millió képpontos, 7,5 centiméter képátlójú OLED elektronikus keresőt örökölte meg, a NEX-5R-re egy érintésérzékeny LCD került. Nem hiányoznak belőlük a képeffektek sem, amelyeknek 15-féle változata érhető el.

Ez utóbbi funkció a vállalat rögzített tükrös fényképezőgép-sorozatának zászlóshajójába, az SLT-A99-be is bekerült, amelyben egyébként egy 24 MP felbontású full frame (36 x 24 mm) méretű CMOS Exmor szenzor dolgozik. A készülék érzékenységi tartománya ISO 100 és ISO 25600 között állítható, a nyers fájlok 14-bitesek, a sorozatfelvételi sebesség 6 kép/mp, ami csökkentett képmérettel akár 10 fps is lehet. E termékben mutatkozik be először az AF-D fókuszmód, ami hatékonyan képes folyamatos élességállítással lekövetni a gyorsan, illetve kiszámíthatatlanul mozgó témákat. A hátlapjára ez esetben is egy 7,5 centiméteres XGA OLED Tru-finder keresőt applikáltak. A csepp- és porálló kivitelű, magnézium ötvözetből készült gép természetesen biztosítja a Full HD felbontású videók rögzítését is hasonlóan a NEX-6-hoz és a NEX-5R-hez. Az SLT-A99 egyelőre még nem kapható itthon, de azt lehet tudni, hogy Nyugat-Európában 2800 dollárba kerül. A körülbelül ezer dollárt kóstáló NEX-6 ugyanígy november végén kerül majd forgalomba, a NEX-5R viszont már megvásárolható közel 200 000 forintos áron.

Sony SLT-A99
Sony SLT-A99

Ezen kívül a cég hazai képviselete azt is bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé teszi a vállalat első akció kameráját, a HDR-AS10-t. Az 1/2.3" típusú, saját fejlesztésű Exmor R CMOS szenzorral és a BIONZ képfeldolgozó processzorral ellátott készülék képes a Full HD felbontású anyagok rögzítésére, és egy különleges kialakítású, víz-, por- és ütésálló tok is jár mellé. Ezért várhatóan 200, a Wi-Fi-s változata pedig 270 dollárnak megfelelő összeget kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés