H​ird​et​és​

2018. január 23., kedd

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Cooler Master G650M – egy jó kis moduláris táp

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lecsatlakoztatható kábelekkel, DC-DC felépítéssel és hosszú garanciaidővel hódíthat az új középkategóriás táp.

Kívülről

Az elmúlt hónapokban nagy erővel fogott tápkínálatának megreformálásához a Cooler Master. A saját gyártással nem rendelkező, OEM partnerekre támaszkodó vállalat hajdan a legjobbak közé tartozott, de aztán kicsit megzuhant renoméjuk, amin a jelek szerint ismét javítani próbál a cég. Az utóbbi időben saját magunk is tapasztaltuk, hogy a V (Vanguard) sorozattal jó lóra tettek (Seasonic belső), és most itt van előttünk a GM család 650 wattos modellje, ami a középkategóriában szeretne rendet tenni. Dobozán olyan hangzatos paraméterek szerepelnek, mint DC-DC felépítés, egybeszabott 12 voltos ág, moduláris kábelezés és ötéves garancia, bár a 80 Plus minősítésből csak bronz fokozatra érdemes.

Átlagos, középkategóriás külseje van a G650M-nek, tehát fekete, fix kábeleit harisnyázták, és a mai divatnak megfelelően (valószínűleg költségkímélési okokból) a 120 milliméteres ventilátor rácsát a felső fémlemezből alakították ki, nem használtak külön betétet.

Részben moduláris megoldásról van szó: a lecsatlakoztatható perifériakábeleknek négy aljzatot alakítottak ki. A táp 24 tűs fő (55 cm hosszú) és nyolctűs támogató (60 cm hosszú) kötege, illetve a két PCI Express grafikus kártyás ág – összesen négy 6+2 tűs csatlakozóval és 65 cm-es hosszal – fix, hengeres alakú. A moduláris kötegek viszont laposak, szalag alakúak, ezeket könnyebb elvezetni az alaplaptálca mögött. Összesen nyolc SATA (két 76 cm hosszú kötegen) és hat négytűs IDE (két 64 cm-es kötegen) csatlakozót kapunk, illetve az egyik IDE köteg végén van még egy floppi konnektor – ez bőven elég akár komolyabb konfigurációkhoz is.

A táp adatlapját a ventilátorral átellenes oldalára ragasztották, és leolvasható róla, hogy a 650 wattos névleges teljesítményének jelentős részét, akár 624 wattot (52 ampert) is az egybeszabott 12 voltos ágra tud vezetni. Ez elég két csúcskategóriás grafikus kártya és egy komoly processzor meghajtásához. Mint korábban említettük, 80 Plus bronz besorolást kapott a G650M, tehát 20 és 100 százalékos terhelésen legalább 82%-os, feles terhelésen pedig legalább 85%-os hatásfokra képes. Emellett kompatibilis a Haswell processzorok C6/C7 energiatakarékossági állapotával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​etés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.