Hirdetés

CM Storm Z3RO-G játékos egér és padja

Hirdetés

CM Storm Sentinel Z3RO-G és HSM Battle Pad SSK

Mindenfelé azzal jönnek, hogy a PC-s játék haldoklik, közben meg gombamód szaporodnak a „gamer” márkák, és olyan nevek is saját termékekkel jelennek meg, mint az Asus, a Thermaltake vagy a Cooler Master. Utóbbi CM Storm márkájával már többször találkoztunk a múltban; most legfrissebb egerét, a Sentinel Z3RO-G-t teszteltük, és hogy még érdekesebb legyen a történet, mutatunk egy egérpadot hozzá – pontosabban alá.

A HS-M Battle Pad SSK speciális, kemény műanyag (polipropilén) felületet kapott, amire vékony ötvözetréteget húztak, ettől nagyon síkos lett, minimális ellenállást fejt ki az egérre. Alapterülete 350 x 260 mm, tehát közepes méretűnek mondható. Hogy stabilan üljön az asztalon, gumialátétet kapott, így 4 mm vastag. Egy példányt már több hónapja használunk a Revoltec kemény, kerámiatalpakkal ellátott Fight Mouse Elite egerével, és eddig még semmilyen kopás nem tapasztalható rajta.

Azok számára, akik figyelemmel követik a játékos egerek világát és tesztjeinket, nem lesz idegen a CM Storm Sentinel Z3RO-G egér. Úgy másfél éve próbáltuk a Sentinel Advance egeret, ami külsőre teljesen megegyezik vele, csak a színekkel játszottak el a tervezők. Fő ismertetőjegye a tetejére helyezett fémrács, ami mögé LED-et rejtettek, színe pedig programozható. Hasonló fényjátékot produkál elöl két lámpa, melyeket a felsőhöz hasonlóan gyorsan kikapcsoltunk. Így is marad elég látványosság, egy kis OLED kijelző, amire saját képet küldhetünk.

Formáját tekintve a Sentinel Z3RO-G semmit sem változott elődjéhez képest. Alapvetően jobbkezes, tenyeres fogáshoz hangolták, így elég nagy, fara pedig széles. Jól megrakták gombokkal, összesen nyolc van neki, ebből hét programozható. A viszonylag keskenyre szabott fő gombok között az átlagosnál kisebb, egészen jó tapintású, gumis görgő feszít, ami játékoshoz illően nem dönthető oldalra. Előtte, aránylag nehezen elérhető helyen van a profilváltó, a görgő mögötti két gombbal pedig alapértelemben a lézeres érzékelő felbontása állítható. Oldalt, a hüvelykujjhoz került még két gomb. Alattuk mintha egy puhább betét lenne, de ez csak optikai trükk, az egér szürke részei ugyanabból a selymes felületű, kellemes tapintású műanyagból készültek. Kár, hogy fő gombjainál egy olcsóbb hatást keltő anyagot használatak.

Üresen sem könnyű, kb. 110 grammot nyom a Sentinel Z3RO-G, de öt darab, fejenként 4,5 grammos súllyal még tovább növelhető a tömege. Akadálymentes siklásáról méretes talpak gondoskodnak, ezekből kapunk egy tartalék készletet. Az elődmodellnek nagyon komoly, dupla lézeres, 5600 dpi felbontású szeme volt, ezen nem változtattak, tán nem is baj. A szín mellett egyedül a fedélzeti memória mérete módosult, 64 kB-ról 128 kB-ra nőtt. Természetesen az egér vezetéke megfelelően hosszú (nagyjából két méteres), zsinóros borítást kapott, és a törésgátlót sem hagyták le róla.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés