Hirdetés

CES-mix, 3D ételnyomtató, mémes flipper

Hirdetés

A héten történt: CES érdekességek I.

Mint mindig, idén az egyik legnagyobb eseménnyel startolt az év, éppen most zajlik Las Vegasban a CES, vagyis a Consumer Electronics Show. A Kingston támogatásával idén is a helyszínről tudósítunk, rengeteg érdekességről írtunk a CES blogban. Egy olyan eseményről van szó, ahol minden gyártó igyekszik nagyot villantani, és bizony idén sem volt hiány komoly bejelentésekből.

Az ASUS például 25 évvel első alaplapja eladása után elérte a félmilliárdos számot, amit fehérbe öltöztetett TUF alaplapokkal és modokkal ünnepelt, és természetesen ajándékokat is oszt. Merőben más területen is mutatott érdekeset az ASUS, például a karcsú és elegáns Transformer Book Chi sorozatot vagy a ZenFone telefonok új generációját, melyek közt már optikai zoomos modell is van.

Komoly mérföldkövet hagyott el a Lenovo is: elkészült a százmilliomodik ThinkPad. Újdonság az Eve névre keresztelt modell, mely egy új ThinkPad X1 Carbon, de az egész ThinkPad család megújult, sőt mutatott olyan kettő az egyben notebookot is a kínai óriás, ami 13,3 hüvelykes kijelzővel mindössze 780 grammot nyom. És bizony nem csak a Lenovo csinált hasonló pille gépet, a Dell, a HP, a Toshiba és a többi notebookgyártó is előállt a maga verziójával, amit alapvetően a Broadwell-alapú Core M és az ötödik generációs Core i processzorok tettek lehetővé.

Az Intelnél sem ülnek a babérokon, nagyszabású sajtótájékoztatójukon már az okos eszközöké volt a főszerep, például a RealSense kameráé, mely a gesztusvezérlés kulcsa lehet notebookokban és kisebb készülékekben is, bevethető 3D tervezésben vagy használható arcfelismeréses azonosításra, házi robotok (porszívó, drónok) szemeként. Legalább ilyen fontosnak tartják az Intelnél vezeték nélküli töltés elterjesztését, ami szorosan kapcsolódik a rohamosan fejlődő hordható eszközök világához, ahol szintén felhasználható a RealSense kamera és a gombnyi Intel Curie számítógép.

Bár nálunk még nincs akkora divatja, az Egyesült Államokban már óriási érdeklődésnek örvendnek a különböző okos kiegészítők, legyen szó óráról, karperecről, stresszoldó fejpántról, sétagyorsító cipőről vagy indexelő bringás kabátról. Okosodnak lakásaink is a Belkin WeMo rendszerével, illetve láttunk NFC-vel nyitható zárat és egyéb csodákat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés