Hirdetés

CES 2015: Lenovo újdonságok

Komoly mérföldkőhöz érkezett idén a notebookos világ talán legismertebb márkaneve a ThinkPad. Huszonkét évvel az első ThinkPad 700 értékesítése után – igaz az IBM helyett mára a Lenovo zászlaja alatt – eladták a százmilliomodik ThinkPad számítógépet. Ezt a jelentős tényt az idei CES-en jelentette be a Lenovo seregnyi új termék társaságában.


forrás: GottaBe mobile

Megújul a teljes ThinkPad notebook széria, az egyszerűbb Edge családtól kezdve az L és T sorozaton át egészen a kompakt X-ekig. A megújulás legjelentősebb momentuma az ötödik generációs, Broadwell architektúrás Intel Core processzorok használata, melyek az eddiginél is jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval kecsegtetnek. Örömteli hír az X1 Carbon esetében (egyébként ilyen modell lett a 100 milliomodik ThinkPad), hogy kukázták a tavalyi modell jól elbaltázott billentyűzetét, repült a felső, adaptív érintős gombsor, és ha nem is teljes egészében, legalább a pöcökegérnél visszatértek a hagyományos gombok, a touchpad billentyűi továbbra is integráltak, ahogyan a többi modellnél.

ThinkPad T450s
ThinkPad T450s [+]

A további ThinkPad notebookos újítások már nem olyan jelentősek, a takarékosabb processzor – és a trendkövetés miatt – minden modell egy kicsivel könnyebb és vékonyabb lett, nőtt a rendelhető SSD-k kapacitása, de ettől eltekintve a 12,5 hüvelykes X250, a 14 hüvelykes E450, L450, T450 és T450s, illetve a 15,6 hüvelykes E550 és T550 kapcsán nem sok újdonságot tudtuk meg. Lényeges még, hogy ThinkPad T550 megkapja a tavaly decemberben bemutatott ThinkPad W550s 3K felbontású IPS kijelzőpaneljét. Az új modellek februártól lesznek elérhetőek az elődeikhez mérhető árszinten.

ThinkPad E550
ThinkPad E550 [+]

Egy új, nagyon csinos Lenovo monitor is bemutatkozott a CES-en. A ThinkVision X24 szinte teljesen káva nélküli, felső részén mindössze 7,5 milliméter vastag, letisztult formavezetésű, nagyon légies, elegáns darab. Huszonnégy hüvelykes, Full HD felbontású IPS paneljének Neo Blade fantázianeve arra utal, hogy az LG-től származik, képet HDMI és Display Port csatlakozón át küldhetünk rá. A ThinkVision X24 áprilistól lesz elérhető, egyelőre csak az amerikai piacra szánt 249 dolláros ajánlott árát ismerjük.

ThinkVision X24
ThinkVision X24

Nagyon érdekes koncepció a ThinkPad Stack kiegészítőinek sora, pontosabban oszlopa. Ezek az egymásra rakható dobozkák mágneses csatlakozóval kapcsolódnak, hogy kisebb helyen és rendezetten kezelhessük jobbára tabletekhez és okostelefonokhoz való kiegészítőinket. Egyelőre négyféle modul vásárolható meg, az elsőben 10 000 mAh-s akkumulátor van, a második 1 TB-os merevlemezt rejt USB 3.0 csatlakozóval, a harmadikban Bluetooth hangszórók laknak, a negyedik pedig Wi-Fi elérési pont. A ThinkPad Stack is áprilisban kerül a boltokba, az akkumulátor 49,99, a hangszóró 89,99, a merevlemez és a Wi-Fi modul pedig 199,99 dolláros ajánlott árat kapott.

ThinkPad Stack
ThinkPad Stack

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés