CES 2015: Lenovo convertible eszközök áradata

Hirdetés

A tegnapi ThinkPad bejelentések után újabb adag friss terméket mutatott be a Lenovo, ezúttal a notebookból tabletté alakítható, úgynevezett convertible kategóriában. A legérdekesebb és leglátványosabb a NEC PC ágazatával közösen tervezett LaVie Z termékek párosa. Tessék megkapaszkodni, a 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott, teljesen funkcionális, 360 fokban körbeforgatható zsanéros készülék mindössze 925 grammot nyom, a kevésbé mozgékony zsanéros notebook változat pedig még ennél is könnyebb, szinte hihetetlen, de 780 grammal mérlegel. A convertible verzió 44,4 wattórás, a notebook 29,6 wattórás akkumulátort kapott, ami a takarékos hardverrel korrekt üzemidőt biztosít. Mindkét változat kevesebb mint 17 mm vastag.

Az irreális könnyűséget új, magnézium-lítium ötvözet gépházzal és különösen alacsony súlyú, illetve fogyasztású IGZO kijelzőpanellel érték el, mely akár WQHD felbontású is lehet. Természetesen az új, Broadwell lapkára épülő Intel Core i processzorok jelentik a hardveralapot, melléjük 4/8 GB memóriát és 128 GB-os SSD-t integráltak, két USB 3.0 csatlakozót és ac-s Wi-Fi adaptert is telepítettek. A Lenovo LaVie Z convertible és hagyományos notebook májustól lesz elérhető, előbbi 1500, utóbbi 1300 dolláros indulóárral.

ThinkPad Yoga
ThinkPad Yoga

Frissült a ThinkPad Yoga notebookok kínálata, a 12,5 és 14 hüvelykes modell mellé még nagyobb, 15,6 hüvelykes csatlakozott. A ThinkPad sorozatba tartozó Yogák érdekessége, hogy kifordítás közben egy kicsit behúzzák a billentyűzetüket, így gombjaik még véletlenül sem nyomódnak le, ha az asztal felé fordítjuk őket. Természetesen ezúttal is Broadwell lapkára épülő, ötödik generációs Core i processzorokat kapunk, a legnagyobb változatban GeForce 840M különálló grafikus alrendszer is kérhető mellé. A kijelző maximális felbontása a 12,5, 14 és 15,6 hüvelykes méretben is 1920x1080 pixel. A felfrissített ThinkPad Yoga család februártól lesz elérhető a legkisebb 999 dolláros, a nagyobbak 1199 dolláros ajánlott árral indítanak.

Yoga 3
Yoga 3

Az otthoni felhasználásra szánt, most már IdeaPad előtag nélküli Yoga convertible-k kínálata is frissült. A Yoga 3 kétféle, 11 és 14 méretben érkezik, ahogy a többi hasonló modell, teljesen, 360 fokban körbefordítható zsanérja van. A kisebb, 11-es változat 15,3 mm vastag és 1,18 kilogrammot nyom, központi egysége a Core M családba tartozik, IPS paneles kijelzője Full HD felbontású. A nagyobb Yoga 14-et ötödik generációs Intel Core processzor hajtja, amihez tavasszal különálló grafikus alrendszer is társul majd, az NVIDIA egyelőre még be sem jelentett megoldása. A 17,8 mm vastag, 1,59 kilogrammos gépházban szintén Full HD felbontású IPS panel található. A Lenovo Yoga 11 és 14 még ebben a hónapban piacra kerül 799 illetve 979 dolláros indulóárral.

Flex 3
Flex 3

Megújult a Lenovo legolcsóbb kifordítható képernyős notebookcsaládja a Flex is. A harmadik generáció immár a Yoga modellekhez hasonlóan, teljesen körbeforduló zsanért kap, tehát tabletté hajtogatható, ezt az előző két generáció nem tudta. Mint korábban, most is 11, 14 és 15,6 hüvelykes képernyőmérettel érkezik a Flex széria, alapból 1366x768 pixeles felbontással, de a két nagyobb méretnél Full HD-s verzió is lesz, a kijelzőpanel típusát egyelőre nem sikerült kideríteni. A legkisebb Flex 11 négymagos Pentium processzort (vélhetőleg Bay Trail platformot), a nagyobbak ötödik generációs Core i lapkákat kapnak majd. A forgalmazás várhatóan májusban indul, nagyság sorrendben 399, 549 illetve 579 dolláros ártól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés