CES 2015: eGééTouch NFC-vel nyitható lakatok, zárak

Ha már zárakat is említettünk a CES Unveileden látható okos eszközök kapcsán, akkor érdemes egy szóra megállni a Digi-Pas eGééTouch mellett is, ami majdnem ugyanebben a kategóriában játszik.


[+]

A vállalat különféle lakatokból, zárakból és zárható táskákból álló portfóliója lényegében egy NFC-t használó zárrendszert takar. Működése pofon egyszerű, számzárak és kulcsok helyett NFC-s kártyával vagy NFC-s mobillal nyithatjuk ki a zárat. Ehhez persze energiára van szükség, így a zárszerkezet része egy beépített akku is, ami több ezer nyitásra elegendő energiát képes tárolni. Lemerülés esetén sincs ok pánikra, ugyanis USB-s töltési lehetőséget kínál, amin keresztül azonnal életre kelthető (tehát nem árt, ha kéznél van egy akkupakk).


[+]

A táskákba integrált változatok is megkapták az USB-s töltési lehetőséget, ugyanakkor ezek egy TSA-kulcsos opcióval is rendelkeznek, ezzel biztosítva, hogy a reptereken roncsolásmentesen kinyithatók legyenek távollétünkben a biztonsági ellenőrzést végző hivatalos szervek számára.

Azóta történt

Hirdetés