Hirdetés

Bezár a Picasa, bajban a hazai Uber, annyi lehet a 3D tévéknek

Hirdetés

Kitört a Vulkan API, leáldozóban a 3D tévék

Kár lenne még temetni a PC-piacot, mert vannak olyan ágazatok, amelyek kifejezetten fellendülőben vannak (hogy mást ne említsünk, a gamer termékek, köztük a notebookok is), de érezhető, hogy a hagyományos terepen, megszokott konstrukcióval nem könnyű boldogulni, és bizony egyes gyártók feje felett sötét felhők gyülekeznek. Erre jó példa, hogy a Microsoft is próbál a háttérben valami egyedit, most éppen egy moduláris PC-dizájnt kitalálni, ami talán megújulást hozhat, vagy említhető az a háttérben formálódó együttműködés is, ami mögött a Toshiba, a Fujitsu, valamint a Sonyból kivált - és a szálakat mozgató - Vaio áll. De vajon mi lehet a célja a három vállalatnak, ha egy egyezség keretében megalakul japán PC-óriás?

Az viszont biztos, hogy minden negatív hír ellenére az élet nem áll meg, és a cégek újból elkezdték magukból ontani az újdonságokat, több téren is. Példának okáért a Khronos Group elkészült végre a Vulkan API-val némi csúszást követően, amire a VGA-k gyártói is ráharaptak, és közzétettek néhány – egyelőre még nem tökéletes, de működő – grafikus meghajtót, amivel már már el lehet indulni. Emellett a DirectX 12-nek is jár a dicséret a konzolemulátorok fejlesztői részéről, akik szerint az API új szintre emeli ezt a műfajt.

Nem maradnak friss hús nélkül a VGA-kkal és CPU-kkal kapcsolatos hírekre vágyók sem. Az AMD a virtuális valóságra kihegyezett processzorairól adott számot, míg az Intel új Atom x5 és x7 jelzésű SoC-okkal jelentkezett be. VGA-téren az NVIDIA volt aktívabb, noha új terméket nem jelentettek be, csak egy új drivert, valamint egy új játékpromóciót, de van némi pletyka arról, hogy tavasszal érkezhet egy új GeForce.

A szórakoztatóelektronikáról szóló hírek főleg a tévépiac körül forogtak. Ezzel kapcsolatban nagyot durrant az a bejelentés, miszerint újabb nagy gyártó, mi több, maga a technológia úttörője is kiszáll a 3D-s készülékek piacáról, tehát idén már egyetlen térhatású megjelenítést kínáló televízió sem lesz 2016-os kínálatukban. Utóbbival kapcsolatban azt is szemléltettük egy másik hírben, hogy a Samsung mekkora készülékflottát vonultat fel idén, azaz megmutattuk a gyártó idei legkisebb és legnagyobb tudású televízióját.

Nem maradt ki a sorból az LG és a Sony sem. Előbbi mi mással is kerülhetett volna be a hírekbe, mint OLED készülékeivel, ezek közül is a kedvezőbb árú (de olcsónak azért nem mondható) példányokkal. A Sony tévék esetén pedig idei felhozataluk árait próbáltunk meg kisilabizálni az elsőként az Egyesült Királyságban fellelhető előrendelési árlisták alapján.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés