Hirdetés

Asus V2S notebook - profik játékszere

Jó üzlet

Kis túlzással kijelenthető, hogy nincs olyan számítástechnika iránt érdeklődő, számítógéppel dolgozó vagy szórakozó ember, aki az Asus noteszgép-választékát átböngészve ne találna magának való típust. A közép- és kelet-európai régióban különösen kedvelt tajvani gyártó olyan tőkével rendelkezik, amilyet a közhiedelemmel ellentétben csak igen kevesen bírnak, ráadásul az Asusnál jól is forgatják ezt a tőkét: a vállalat (becsületes nevén Asustek Computer Inc.) saját gyártósorokkal is rendelkezik, melyekről az Asus márkájú noteszgépek mellett éves szinten legördül még jó pár millió, egyebek mellett Apple, Dell vagy Sony logót viselő masina.

Az Asus tehát a saját gyártásból adódó helyzeti előnyét kihasználva olyan bőséges termékválasztékot tart, mellyel sokszor a forgalom alapján felállított ranglétrán jóval felette álló riválisai sem rendelkeznek. Ebben a választékban ráadásul időről időre feltűnik néhány olyan különlegesség, mellyel más addig még nem próbált előhozakodni (ilyen volt például a SideShow kijelzőt integráló W5Fe), illetve megjelenik a divat (például az U3 vagy az S6 sorozat) és a luxus (Lamborghini VX2).

Aztán előfordul az is, hogy egy kis kiegészítéssel mindez egy furcsa elegybe keveredik. Ezeket a gépeket többnyire üzleti notebookként aposztrofálják, mondván, manapság egy üzleti felhasználásra szánt masinának mindent tudnia kell. Ezenkívül a noteszgép manapság az üzleti életben több egyszerű munkaeszköznél; éppúgy az arculat része lehet, mint a logó vagy a céges weboldal, tehát az sem feltétlenül baj, ha a célszerűen alakított formát itt-ott egyedi, jól felismerhető dizájnelemek tarkítják.


[+]

Az Asus V2S családja pontosan ilyen konfigurációkból áll: az ide tartozó gépek rendelkeznek minden olyan funkcióval és extrával, melyek hatékonyan segíthetik a munkát, ugyanakkor bizonyos tekintetben mégis túlmutatnak egy munkaeszközön. Ezek a notebookok másrészt semmiképpen nem tekinthetők átlagos darabnak, a formán (pontosabban a méreten) túl a felhasznált prémium anyagok, a belső felépítés és persze az ár mind-mind kiemelik a szürkeségből az amúgy sötétszürke-fekete színekben pompázó gépeket.

A V2S konfigurációk egy tesztpéldánya nem sokkal a világpremier után látogatott el szerkesztőségünkbe. Demódarabról lévén szó a hozzánk került gép felszereltsége, illetve egyes műszaki paraméterei eltérhetnek az egyébként már forgalomban lévő típusokétól – ahol erről tudomásunk van, azt jelezni fogjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés