Hirdetés

Aktív hűtőt mutatott be M.2 foglalatos SSD-khez az ADATA

A méretes hűtőbordára ráadásul RGB világítás is jutott, hogy teljes legyen az audiovizuális élvezet.

Frissítés (2017. 11. 23.): A cikk zajterhelés adattal és árral kiegészítve!

Hirdetés

Úgy tűnik, az ADATA talált egy piaci rést, ezt pedig igyekszik kegyetlenül kihasználni. Az talán senkinek sem jelent újdonságot, hogy a mai csúcskategóriás SSD-k hajlamosak a melegedésre, aminek megfelelő hűtés hiányában hamar throttlingból fakadó teljesítménycsökkenés lehet a vége. Ennek megakadályozására számos megoldás született, kezdve a gyári hőelvezető lapkáktól a komolyabb bordákon át az alaplapi M.2 foglalatra gyárilag felszerelt hőleadóig, de ne feledkezzünk meg a kiegészítő megoldásokról sem, amelyekből szintén szép számmal találhatunk a piacon, akár vízhűtéssel kompatibilis változatban is.


[+]

Az ADATA újítása, az "XPG Storm RGB M.2 2280 SSD heatsink" pontosan az utóbbi, kiegészítő kategóriába tartozik, és aktív hűtéssel kezeli az alapproblémát, tehát található rajta egy ventilátor is. Megnézve a méreteket, rögtön látható, hogy a 81,5 milliméter hosszú, 25,55 milliméter széles és 23,1 milliméter magas bordára nem fér el nagy légkavaró, kicsi viszont annál inkább, ezek viszont nem a halk működésről szoktak híresek lenni. Nos az ADATA a zajterhelést titkolja, de a 16 500 percenkénti fordulatból sejthetjük, hogy mire számíthatunk. Ráadásul úgy tűnik, hogy fordulatszám-szabályozási lehetőség sincs. Frissítés (2017. 11. 23.): Az apró légkavaró fordulatszáma fixen 16 500 rpm, ehhez 25 dB(A) zaj társul.


[+]

Mindezt a vállalat RGB világítással tetézte, ám ezt nem bízták a véletlenre, mind az ASUS Aura Sync, mind a Gigabyte RGB Fusion, mind pedig az MSI Mystic Light rendszerével szóba áll. A tápellátás egyébként történhet direktben a tápegységről vagy az alaplapi ventilátor kivezetésről, mindkettőhöz jár kábel a csomagban.

A kiegészítő legérdekesebb pontja a fentiek fényében az ára lenne, de sajnos erről nem árult el a vállalat semmilyen információt. Frissítés (2017. 11. 23.): A legfrissebb információk szerint a hűtő 30 dolláros áron kerül forgalomba.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés