Hirdetés

Thermaltake 7.1 gamer headset – távolról sem tökéletes

A Tt eSPORTS Shock 3D 7.1 mikrofonos fejhallgató járt tesztlaborunkban.

Tt eSPORTS Shock 3D 7.1

Az elsősorban házairól, tápjairól és hűtőiről ismert Thermaltake is idejekorán észrevette, hogy a játékosoknak szánt eszközökben óriási a potenciál. Évekkel ezelőtt létrehozták a Tt eSPORTS almárkát, amely alatt a gamerek – vélt vagy valós – igényei alapján fejlesztett termékeket forgalmazzák.

Tt esport Shock 3D 7.1
[+]

A beszédes nevű márka kínálatában az egerek, kontrollerek, klaviatúrák, székek mellett megtalálhatóak természetesen a headsetek, azaz a mikrofonnal ellátott fejhallgatók is. Mi a Shock 3D 7.1 fantázianevű modellt teszteltük, amely, mint már a neve is jelzi, azt ígéri, hogy sokkoló térhatású hangélményben lesz részünk. Természetesen a játékok mellett filmekkel és hanganyagokkal is kipróbáltuk, az írás végére pedig az is kiderül, hogy mennyire lettünk lesokkolva.

Darabos dizájn

Vannak olyan, papíron a gamer törzsbe tartozó fejhallgatók, amelyek visszafogott, elegáns külsővel bírnak, de a Shock nem tartozik közéjük, első pillantásra látszik, hogy kiket céloznak meg vele. Nyoma sincs a finomságnak, az apró részleteknek, minden viszonylag nagy, hangsúlyos, erőteljes és darabos, mint egy bolgár birkózónő. Ezt kihangsúlyozza a színvilág, illetve a hangszóróház oldalára applikált, működés közben villogó piros céglogó is, melynek feladata, hogy állandóan megerősítse a külvilágot abban, hogy nincs félreértés, itt tényleg egy ízig-vérig gamer modellről van szó. Ez persze egyáltalán nem baj, nyilván ez is egy létező formatervezési irányvonal, amire van kereslet.

Tt esport Shock 3D 7.1
[+]

A csomagolást láthatóan nem izgulták túl: egy-két konkurrens termékkel ellentétben itt például nem vacakoltak szivaccsal vagy más bohóságokkal. Egy szimpla műanyagkeret közé szorítva pihen a termék a dobozban, a rövid használati utasítás, egy pár matrica, valamint egy kellemetlen tapintású, műszálas hordtáska.

Tt esport Shock 3D 7.1
[+]

Főbb paraméterek
Tt eSPORTS Shock 3D 7.1
Kialakítás zárt, over-ear
Hangszóró dinamikus, 40 mm
Frekvenciaátvitel 20 - 20 000 Hz
Impedancia 32 ohm
Érzékenység 92 dB/mW (1 kHz)
Teljesítmény n. a.
Teljes harmonikus torzítás n. a.
Súly 360 gramm (mikrofonnal 376 gramm)
Tartozékok hordtáska, használati utasítás
Extrák kezelőpanel, 7.1 csatornás virtuális hangzás, előre beállított hangmódok, szoftver
Gyártó honlapja Tt eSPORTS
Termék honlapja Shock 3D 7.1
Fogyasztói ár 24 200 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés