Hirdetés

Acer Predator XB323U: monitor (nem csak) gamereknek

Nálunk járt a WQHD felbontású, G-Sync támogatású monitor, leteszteltük!

Extrák, értékelés

Extrák

Blue Light

Ezen opció aktiválásával jelentősen lecsökkenthető a kék fény mértéke, aminek következtében ugyan a kép minősége elég gyatra lesz, de cserébe megkímél minket egy csomó káros hatástól, ugyanis a kutatások szerint az elektronikus eszközök kijelzőinek kék fénye rontja a látást és alvásproblémákat okozhat.

Hirdetés

Célkereszt

A monitorból nem spórolták ki a külön bekapcsolható, változtatható alakú célkeresztet. Ha bekapcsoljuk, akkor tehát mindig ott lesz a képernyőn, értelemszerűen még akkor is, ha az épp futtatott játékból hiányzik.

Hangrendszer

Nem ritka, hogy egy monitorba integrált hangrendszer kerül, és ez is az ilyen készülékek közé tartozik, viszont a két darab 2 wattos, rejtett hangszóró nem képes csodákra. A sztereó hangtér nem érzékelhető, a basszusokkal szűkmarkúan bánik, hajlamos a finom részeket elmosni, elkenni. A hangerő ahhoz elég, hogy egy kisebb irodát, szobát megtöltsön hangokkal, de többre nem. Ugyanakkor zavaró hanghibákat nem tapasztaltunk, és azért az elég jó, hogy akkor sem kell lemondanunk a hangról, ha épp nincs a közelben valamilyen épkézláb külső hangeszköz.

Értékelés

A gyártó korábbi gamer monitoraival kapcsolatban jó tapasztalatokat szereztünk, így elvárásaink magasak voltak. És örömmel mondhatjuk, hogy az Acer Predator XB323U nem okozott csalódást! A kezelése rendben van, azért pedig külön piros pont jár, hogy egyes paraméterek szoftveresen is módosíthatóak. Az olyan extrák, mint a célkereszt vagy a kék fény mód hasznosak, és van is értelmük.


[+]

A beépített hangrendszer nem valami nagy durranás, de annak is örülni kell, hogy egyáltalán van ilyen. Azonban a legfontosabb tényező, a kép minősége szuper! A színtérlefedettség és a színpontosság is átlagon felüli, a betekintési szög rendben van, a kontraszt és a homogenitás nem kiemelkedő, viszont a G-Sync jól működik. A dizájn tetszett nekünk, egyáltalán nem hiányoltuk a LED-eket. Ennek a tudásnak persze ára van, hiszen az Predator XB323U 290 000 forintba kerül, ezzel pedig egyértelműen a drágább 32 colos, WQHD felbontású monitorok közé tartozik.


Acer Predator XB323U monitor

elefant

Az Acer Predator XB323U monitort az Acer magyarországi kirendeltsége bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés