- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
#72042496 #35 üzenetére
az a vicces, én az Oázisban veszem már lassan csak 12÷13 éve a monitorjainkat.... ..... és az általad használt LG-t másfél éve vettem meg, kalibráltatva általuk...... de engem pl. a kisebb pixelsűrűség nem zavar, sokkal jobban ki tudom használni mint előtte a 27"-os 4kHD valami AOC gamer monitoromat..... egy hiányzik a kurva LG-kből, a hangfal.... nekem csak halkan szól rádió, vagy épp munka végén játszok egyet, de kellene az 2×2W kis hanggerjesztő bele....
most éppen azon agyalok, az Oázis Computer az elején, a 2006÷2007 körül, nem itt a Csengery utcában volt..., vagy keverem őket az iPON-nal? Na mindegy is....,
a LÉNYEG: ha fogalmatlanul mész be hozzájuk a boltba, akkor is remek monitorral jössz ki, igényeidnek és pénztárcádnak megfelelővel, nagyon korrektek.... volt már több cserém velük, az is simán ment mindig..JAH, TUDOM MIÉRT ÍRTAM !!: Tudod mennyiért vettem 1,5 évvel ezelőtt ezt az LG 32GK850b-t ?? 160ezer Ft-ért, most meg nézem, 220÷250ezer a normális ára....
atya világ 150%-os infláció, csak mire fel ???!!! én nem keresek 1,5-szer annyi pénz, mint 2019-ben.... -
Dare2Live
félisten
válasz
kolosszus87 #61 üzenetére
380Kért volt 55 CX MMnél december közepe fele akkor írta vki, hogy az eddigi legjobb akciós ár 350K volt. Azt nemtudom hol.
Amúgy ebben a pillanatban is van 400K alatt 55ös CX. [link]De gari miatt meg akartuk várni a januárt aztán gyanús volt lemértük kiderült szekrényen modosítani kell ami nemsokára kész de most olvastam, hogy a héten jön az új széria azt még megvárom hátha tud vmi olyat ami esetleg jó lenne. Húzódik rendesen.
-
arn
félisten
válasz
#72042496 #57 üzenetére
Jo en nem vagyok egy nagy jatekos... kb 10 eve a kov evben veszek konzolt
atpakolva a gepet, ott egy 55os tv van, nagyobb studio monitorokkal. De rajottem, hogy a 34es uwhez kepest baromi kozel kellene ulni a tvhez, es nem is kenyelmesebb, plusz elveszitem az opcionalis eger+bill kombot. Itt kisebb adam studiomonitorok vannak. Kanaperol meg retrofeelingem van, es ezen szvsz a 65os oled sem segit majd, amit tervezek.
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #54 üzenetére
Tény, hogy sokkal szívesebben és gyakrabban ülök át az OLED tévé elé, amikor jut egy kis idő játszani. Ebben az is bennvan, hogy a kanapé egy más pozíció, illetve a nappaliba klasszisokkal jobb hangot is lehetett építeni. A billentyűzet+egeres játékokhoz viszont a monitor marad. A micro LED-esekre kíváncsi leszek.
Emellett az OLED tévé utódja is lehet, hogy LCD lesz. (A Sony 85ZH8 már idén is rezegtette a lécet, csak egy felújítás miatt minden tolódik. Plusz nekem kéne a négy HDMI 2.1, illetve VRR támogatás. De ami késik, nem múlik.)
-
törölt tag
Igen. Az átlagember a Ferrarit is megutálná, mert a mindennapokra alkalmatlan. Szórakozós autónak viszont biztosan kiváló, ahogy kijelzőben egy OLED tévé is az. Csak ettől még nem lesz minden célra ideális. Tévéből a következő is OLED lehet, monitorból viszont OLED ide vagy oda, nem mennék 27-32" fölé, amióta többségében irodai célra kell napi sok-sok órában.
-
Dare2Live
félisten
Az 1000r meg a hibái miatt egyértelműen kuka nálam is de maga a panel nagyon jó. VA kontraszt+leggyorsabb IPS sebesség. Akinek gamera kell sztem megfontolandó.
A cikkben szereplő monitornál nekem annyi lenne a gondom hogy akciósan 350K volt nemrég az 55"os CX... értem én hogy monitornak az nagy de na már elképesztően megmutatja mennyire rossz az ár/értéke pl a tesztben lévő monitornak.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Dare2Live #47 üzenetére
A G7-es széria elég problémás volt anno - először a VRR Flickering miatt, majd ezt ahogy olvastam szo-szo orvosolták a(z) 1009.3-es firmware-rel, de ugyanakkor előjött a micro stutter jelenség G-sync/FreeSync esetén. (több részlet itt)
A 27"es G7 60-240hz között, a 32"-es viszont csak 80-240hz között tudja a G-sync-et az Nvidia oldala alapján.
Nálam a fenti problémák, tulajdonságok és az 1000r-es íveltség ejtette ki ezt a monitort.
Jó monitor - ha szerencsés az ember... -
Dare2Live
félisten
32"es méretben ha vkit nem zavar a durva íveltség akkor érdemes ránézni a Samsung G7re.
VAs DE a leggyorsabb IPS/TNek szintjén van sebességben. Nincs black smearing. -
tutitibi
senior tag
kicsit túlárazták....
-
CabalX
aktív tag
A Predator nevet mint felárt generálónak írtam - mint az Asusnál a ROG, Gigabyte-nál az Aorus stb...
Nem a Dell-re gondoltam ergonómia terén - pl. az LG és Gigabyte monitorok pl nem forgathatók.
Konzol mellé pont hogy inkább TV-t vennék - monitor meg inkább számítógéphez "mindenre" (munka/játék/film). -
Ha ránézel az adatlapomra láthatod hogy mai szinten elég krumpli-PCm van
xbox-al játszok főleg, azon pont mindegy mennyit tud a kijelző, a játékok 90%-a max 60fps. Nem csúszik el a kép, alig van néha screen tearing.
Az 1440p többek közt ezért se a legjobb felbontás, mert bár xbox pont támogatja, VRR nem minden ilyen monitoron megy, PS pedig jelenleg nem is támogatja ezt a felbontást.
Nem versenyszerű játékra meg nem kell a 170hz. Versenyszerűre meg nem kell IPS. Biztos van piaca, de ezen az áron én tényleg nem tudom ki a célközönség.Ok, mivel IPS, ennek jobbak a színei, de grafikai munkára az egyenetlen háttérvilágítás miatt ugyanúgy alkalmatlan.
Állíthatóság? A legdzsunkább dellnek is forgatható, pivotolható talpa van.
A Predator név? Ne röhögtess már. -
CabalX
aktív tag
Játékra (nem versenyszerűre) az IPS tűnik a leginkább problémamentesnek, azon túl hogy a legjobb szín visszaadási képessege van. A munka miatt 32" sokkal jobb mint a 27" (több monitoros összeállítást nem akartam) 1440p meg a 32"-es méret miatt "kell" - FullHD szerintem elég egyértelmű hogy nagyon kevés ebben a méretben PPI terén, 4K pedig hardverigény szempontjából túl nagy ár.
A 60hz+ minden esetben feláras, de megéri, sokkal kellemesebb akár munka, akár játék terén.
Te 4K-ban mivel játszol? Freesync nélkül nem csúszik el a kép? Nem a Freesync ér 150e-et hanem a panel, a színek, a 60hz+ az 1ms G2G és az egész monitor összeszereltsége - masszív, van benne anyag, ergonómia terén (állítható mindenfele) is nagyon jó, + a Predator név. -
törölt tag
Az OLED-en csak HDMI 2.1-es VGA-val lesz sávszélesség a chroma subsampling nélküli (4:4:4) 2160p@120-hoz. Úgy viszont a HDR durván sávosodik rajta, kb. használhatatlan.
Illetve game módban azért bőven volt/van vele bug, érdemes csekkolni, hogy mi a helyzet, ne legyen meglepetés.
-
törölt tag
Nekem már desktopra nagyon szimpatikus a 4K és a 120 Hz együtt. Játékban igénytelenebb vagyok, nem tartom szentségtörésnek, hogy integer scaling mellett 1080p-ben rendereltessek. Illetve én inkább indie/platformer fronton nyomulok, ezekhez nem kell olyan erős gép sem.
Nekem az maradt ki, vagy nem tudatosult, nem tudom, hogy ez egy új IPS panel. Úgy érthető az ára, ez ilyen bicikli.
-
Miért ragaszkodsz az IPS panelhez, és 1440p-hez?
VA panellel simán lehet kapni olcsóbbat, ami ugyanezt tudja, jobb kontraszttal. De kicsivel többért már megkaphatod a legjobbat, egy LG 4k OLED személyében, ha a képminőség és a HDR is számít.Egyébként én már a displayHDR600 miatt nem szűkíteném a listát mert az egy vicc.
Fresync nélküli 32-es 4k monitorom van (lásd adatlap) ami ugyanezt tudja 60hz-en, freesync nélkül, 125k volt. Komolyan a freesync 150k-t ér, és ez egy jó ajánlat? -
CabalX
aktív tag
válasz
#72042496 #38 üzenetére
Az LG 27GN950-nek tuti gyönyörű a képe - mint minden 27"es 4K monitornak, de számomra az 1440p is "túl éles" volt 27"-FullHD után. Arról nem is beszélve hogy natív 4K-hoz nagyon erős vas kell ha játszani szeretne az ember legalább 60FPS-el. Jövő tavaszra ígérnek újabb modelleket, hátha ott találsz olyat amilyet keresel.
A Predator-ban (valamint a fentebb általam írt Asus és MSI modellekben is) az új AUO panel van - persze, drága, de első évben kb minden új, nagyobb tudású monitor az.
Én picit vakon ugortam bele (nem volt teszt sem róla), az előtte nem sokkal vásárolt Dell S2721DGF pixelhibás lett, garanciális csere helyett erre váltottam felfelé.
-
törölt tag
Az én megítélésem szerint relatíve jó ára volt GK850-nek. Én pl. örültem a VA-nak, mert azt szoktam meg. Viszont egy évvel később (miután az nVidia elkezdett Adaptive-Syncet támogatni) már nem a GK850G-t, hanem a GK850F-et vettem volna. Az olcsóbb és HDR-képes, a hardveres tone mapping praktikus lehet. De már marad a GK850G, amíg nem találok egy kiforrott 2160p@120-ast. A GN950-nél rezgett a léc, de féltem a bleedtől és a ventilátor zajától, ezekre én háklis vagyok.
Viszont az IPS általánosságban talán egy magasabb árfekvés, és ha ebben a Predatorban ez egy új panel, és ahogy elnézem új, akkor az megmagyarázza, hogy most ennyi az ára.
-
CabalX
aktív tag
Írd meg a piacon kapható 32"-es, gyors, 1440p-s, IPS, 99%RGB-t tudó, 1000:1-es kontrasztú, HDR(600) képes monitorok listáját - amik jobbak ennél, fele ennyiért - lehet sokan örülnének neki.
27"-es méretben tudom hogy van hasonló vagy jobb. De 32"es méretben nem találtam.Balika911 - 32GK850-t néztem én is anno, de egyrészt túl volt árazva a G-sync miatt, másrészt picit újabb, IPS paneles modelt szerettem volna mert mindenhol a VA-s modellekről hallottam panaszokat (flickering, ghosting).
Én is sokalltam az árát amikor bő két hónapja beszereztem, de jobbat nem találtam - ebben a méretben ami ilyen tudásal rendelkezne - olcsóbban. Én nem bántam meg hogy megvettem.
-
Egyik sem, de ez is csak a 16 zónás "local" dimming miatt tudja a 10000:1-est. Akkor ennyi erővel a 10 éves samsung monitorom a szekrényben is jobb a dinamikus 100000:1-el. Tudom milyen a 16 zónás edge led dimming, az én monitorom is ilyen (nem a szekrényben lévő). Szélesvásznú film nézésnél ér valamit, mert valamennyire el tudja sötétíteni a 2 fekete csíkot, amúgy nem jó semmire.
Ha csak azt nézem, hogy ez egy gyors, viszonylag jó színmegjelenítésű nem 4k monitor, kis backlight bleeding-el, annak ok lenne, feleennyiért. -
Bálint306
tag
Alzán most csak 380
-
CabalX
aktív tag
válasz
#72042496 #31 üzenetére
Keress rá (meg mindenki aki ezt a Predatort drágálja) a(z) MSI PS321QR-ra - ugyanezzel a panellel, 420e Ft körüli áron kapható.
Persze, én is örültem volna ha hozzám vágják 200e Ft körül de szerintem majd talán 1-1,5 év múlva ha kapható lesz annyiért...
Ha ezek a modellek drágák akkor a 3500-4000Eur környékére várható FALD/MiniLed-es modellekhez mit szóltok majd?
-
Vig Zsolt
tag
Jól néz ki meg minden...de az ára elég sok
-
arn
félisten
persze, azt megertem, ha vmi extrabb monitorrol van szo kompetitiv celra. de egy atlagos jatekos nehezen sorolhato ide.
lg oledre gondolok... ott van pl a sony megfeleloje, hasonlo arban. sony nem tud adaptiv syncet pl, lgnel kvazi ingyen adjak. monitornal ugyanez a valtas egy csomo penz.
illetve nehez nem eszrevenni, hogy amiota elkezdodott ez az adatptiv synces moka, baromi sokat dragult a monitorok atlagara. korabban 1000 euro kornyeken vagy felett vmi nagyon extra grafikus monitorok mentek, most meg lassan ez az atlagar egy kozepes monitorert.
-
Lacok
őstag
"viszont a G-Sync jól működik"
Látszik is az árán. -
CabalX
aktív tag
A monitorok konzolos játékra jók, de nem sok tudhat vrr-t/sync-et - így pc-s játékra, gyors játékmenethez, profi játékhoz (CS GO pl.) nem igazán alkalmasak.
27"-es 4K-s TV pl szerintem nincs is, főleg ami g-sync-et is tudna 😃 Illetve összességébe nem tudják azokat a dolgokat olyan szinten a mai tévék mint a monitorok.
Nem 1-2 feature drága/drágább hanem maga az egész monitor. A ledek, "gaming", márkák (Asus ROG, Acer Predator stb...) által rádobott plusz árról nem is beszélve. -
Zoltn
senior tag
Alig van ez túlárazva!
-
törölt tag
válasz
Stormbird #24 üzenetére
Attól függ. A tévék a legtöbb asztalra túl nagyok, illetve alacsony a képpontsűrűségük. RGB módban színkezelésük is kevésbé precíz. A 120 Hz-esek jellemzően drágák, és a game mód + HDR + VRR ritkán problémamentes velük.
Szerintem az LG 48CX áll a legközelebb ahhoz, amit monitor helyett érdemes lehet megvenni.
-
Stormbird
tag
Sziasztok! Hagy kérdezzem meg a nagyérdemüt mert lemaradtam mint a borravaló. Érdemes még egyáltalán monitort venni? Nem jobb egy tv már helyette? Egy mostani tv nem veri gallyra az ilyen monitorokat?
-
Capt.Obvius
aktív tag
Én a Predator Z321QUbmiphzx-em szeretném erre cserélni. A külföldi tesztek nagyon jóra értékelték
-
törölt tag
válasz
Acélfarkas #16 üzenetére
Úgy látom, akor csak a szokásos "kijelzőteszt", amelyikben fals dolgokat hoznak le.
-
válasz
Acélfarkas #16 üzenetére
280k-s monitornál, aminek displayHDR600 minősítése is van, az 1000-es kontraszt megfelel?
Ennél ár érték arányban egy TN-es is jobb, az legalább olcsón sz@r. -
Acélfarkas
senior tag
-
CabalX
aktív tag
válasz
Acélfarkas #6 üzenetére
Nem tudom hogy jött ki az a kalibrált 500as kontraszt.
Nekem kalibrálás után 1032:1 lett.
Illetve egy elírás van a tesztben. A monitor 1.4-es Displayport-tal van szerelve. Így tudja a 10bit-et 1440p-ben 170hz-nél. Erre az ugyanezzel a panellel szerelt Asus ROG Swift PG329Q nem képes - ott tényleg 1.2-es DP van. -
CabalX
aktív tag
Mutass kérlek másik 32"-os IPS paneles 1440 monitort ami nem ezt az új panelt használja és ilyen tudása van.
1ms a response time (g2g), marketing szöveg alapján 0.5 - a mért átlag pedig 4ms körül van a PC Monitor Reviews tesztjénél.A VA 32"-esek nem rosszak, mondjuk kb 90%-uk ívelt, ami van akinek bejön, van akinek nem. Illetve VA panel esetén jellemzőbb az un. brightness flickering - a Samsung G7 egy időben nagyon hajlamos volt rá, talán már javították...
-
Hát itt minden rendben van, kivéve az árát mert az szerintem nagyon drága.
-
fanti
addikt
negyed milla...köszi...
akkor már inkább a feléért 60Hz-es 4K... 32 colosban...
-
Acélfarkas
senior tag
Az 500-as kontraszt csak nekem szúrja a szemem?
A cikk szerint a 12 ms input lag csökkenthető 0,5 ms-ig, csak ugye ott van az, hogy milyen áron.
Ami ebben a monitorban becsülendő az a kiváló színtér és delta E érték, a 600as HDR és a G-Synces 48-170 Hz-es képfrissítés. Ennek ellenére a 300e Ft-ot soknak tartom én is érte. Nagyon felemásra sikeredett ez a monitor. -
JanR
addikt
Ez, ennyiért egy jó nagy vicc! Dell-t vettem fele ennyiért pár hónapja.. oké, az VA panel, de a tulajdonságai SOKKAL jobbak. Amúgy meg a 11ms válaszidőre, hogy lehet odaírni, hogy gamer? Köze nincs hozzá.
-
arn
félisten
Amiota ezek a gaming monitorok mennek, nagyon elszalltak az arak.
-
ha legalább RGB lenne rajta
... de így, ez egy túlárazott vacak.
Kis plusz és egy LG OLED TV majdnem minden paraméterében jobb. -
Alogonomus
őstag
Hát a 300 ezres árcédula ennél a monitornál szerintem nagyon el van tévedve. Legalább 50 ezerrel túl van árazva, de talán 75 ezerrel is. 32 inch magyarázhat kis felárat, de a méret növelésével a pixelsűrűség is lecsökkent, plusz a 11+ ms input lag sem egy csúcsteljesítmény.
-
DroneZ^
őstag
Nagyon jónak ígérkezik, csak a 12 ms (g2g) válaszidő tűnik soknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a WQHD felbontású, G-Sync támogatású monitor, leteszteltük!
- Eladó egy GIGABYTE M34WQ Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- FÓLIÁS! LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! IPS / 3440x1440 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest