Hirdetés

Acer Aspire S3 – Ultrabook, másképp

Értékelés

Nem könnyű dolog értékelni az Aspire család S3-as notebookját, pontosabban Ultrabookját. Az ára rendben van, legalábbis olyan tekintetben, hogy az olcsóságért be kell vállalnunk a merevlemezt egy nagyobb méretű SSD helyett, de sokan inkább választanának egy 320 GB-os HDD-t, mint mondjuk egy 64 vagy 128 GB-os SSD-t, amit hamar tele lehet pakolni csak a munkához szükséges dolgokkal. Ez persze a sebesség rovására megy, de nincs akadálya, hogy később (amikor mondjuk lesz rá pénzünk) a merevlemezt egy SSD-re cseréljük. Ettől függetlenül persze jó lenne, ha a HDD-s és a brutálisan drága (350 000 Ft) 256 GB-os SSD-s változat között lenne valami átmenet.

Hirdetés

Különösebb panaszunk nem volt az összeszerelés minőségére sem, picit hiányzik belőle az a vagányság, amit mondjuk egy MacBook Air vagy a ZENBOOK kínál. Az S3 inkább a hagyományos értékeket képviseli és picit konzervatívabb, mint az említett masinák. Ez nem feltétlenül hátrány, ennek a visszafogottságnak is megvan a maga bája, és igenis lehet szeretni, de aki csak az érzésre megy, annak egy MacBook Air után ez kevés lehet. Baráti körünk hölgyismerősei viszont elégedetten bólogattak az S3 láttán, tetszett nekik a kompakt méret és az alacsony tömeg, a jó touchpad, sőt még a billentyűzet is, tehát úgy tűnik, mégsem lőttek mellé az Acer mérnökei.

Az akkumulátor méretéhez képest jól bírja szuflával, a processzor teljesítménye is kielégítő, de játékról nem érdemes még álmodozni sem, viszont munkára bőven elegendő, és a hűtés is kiválóan működik. Meg kell még említeni a három év garanciát is, ami benne van az árban, ezen a téren pedig garantáltan sikerül ráverni a konkurensekre.

Zárszóként csak annyit mondanánk, hogy számunkra úgy tűnik, mintha az Acer nem egészen akart volna beállni az ultrasikkesnek tartott Ultrabookok sorába, ezért sokkal inkább egy letisztult formavilágú, hagyományosabb értelemben vett notebookot dobott piacra, ami megfelel az Intel Ultrabook specifikációinak. Az Acer tehát megmutatta, hogy így is lehet ezt csinálni, de kérdés, hogy hosszabb távon milyen termékstratégia lesz sikeres. Egyelőre erről még korai lenne véleményt nyilvánítani, tekintve, hogy ez egy teljesen új kategória, amiben még a gyártók is csak próbálgatják képességeiket és határaikat. Nekünk viszont tetszett az Acer Aspire S3 951, mert könnyen együtt tudnánk élni minden előnyével és hátrányával. Még szerencse, hogy utóbbiból nincs túl sok.

Acer Aspire S3-951-2464G32N
Jellemzés Ultrabook, vagyis könnyű és nagyon vékony prémium szubnotebook.
Pró + alacsony fogyasztású Core i5 processzor
+ méretéhez képest masszív felépítés
+ SSD gyorsítótár a HDD-s változatban
+ kellemes touchpad
Kontra

- csak a fedele alumínium
- fényes kijelző
- lehetne nagyobb a felbontás
- nincs vezetékes hálózati vezérlő
- nincs USB 3.0

Alternatívák ASUS ZENBOOK
Apple Macbook Air
Lenovo U300s
Samsung Series 9


Acer Aspire S3-950-2464G32N notebook

Daywalker

Az Acer Aspire S3-950-2464G32N Ultrabookot az Acer hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés