Acer blog: Aspire Ultrabook vs. vékony Travelmate - szépség vs. funkcionalitás?

Ultrabook folyik már nem csak a csapból, hanem az ásványvizes palackokból is, és úgy tűnik egyre több gyártó harap rá az Intel csalijára. A dömping kevésbé érezhető, mint például a netbookok indulásánál, ennek persze megvannak az okai is (például a magas gyártási költségek). Egyik nap azt hallani, hogy csökkentik az Ultrabook megrendeléseket, másnap pedig azt, hogy ráerősítenek a szegmensre, de most ezzel nem akarunk foglalkozni, mert a vásárló szempontjából ez többnyire lényegtelen, őket csak a vas és az ár érdekli. Vonatkoztassunk el tehát az Ultrabookok gazdasági oldalától és koncentráljunk egy picit magára a hardverre, valamint az oly sokat emlegetett „Ultrabook életérzésre” – Acer találásban –, már ha egyáltalán létezik ilyen.

Az S3 itt van nálunk, és köszöni jól van. Ráadásul volt szerencsénk nyúzni a HDD+SSD-s, valamint a pusztán SSD-s példányt is. A teszteredmények tehát már a tarsolyunkban vannak, és hamarosan komplett teszttel is jelentkezünk, viszont a nagy ultrabookdömping közepette (hiszen más gyártók gépeit is kipróbálhattuk már) végig az járt az eszünkben, hogy láttunk már vékony notebookot – nem is sokkal nagyobbat, mint például az Aspire S3 – csak éppen nem az Aspire, hanem az üzletiesebb TravelMate szériából.

Balra: TravelMate 8481; Jobbra: Aspire S3
Balra: TravelMate 8481; Jobbra: Aspire S3 [+]

Igen, jól tippelt, aki a TM8481-re gondolt! Ezt a notebookot ugyanis már korábban is bemutattuk röviden, és akkor is hüledeztünk a méretein, de bővebben akkor nem foglalkoztunk vele. Most viszont bepótoljuk elmaradásunkat, és az Aspire S3-mal együtt fogjuk boncolgatni a tudását. Az Aspire sorozatba tartozó S3 Ultrabook ugyanis remek ellenfélnek bizonyul, ugyanis árban nagyon közel állnak egymáshoz a TM8481-essel, noha alapvetően nem egy kategóriába tartoznak (az S3 13,3"-es, a TM8481 pedig 14").


[+]

Viszont éppen azért is lesz izgalmas a meccs, hogy vajon az  „Ultrabook feeling” (a híres Apple feeling után, szabadon) képes lesz-e felülkerekedni azon a funkcionalitáson, amit egy látszólag hasonló paraméterekkel rendelkező TravelMate nyújtani tud. A képek alapján pedig az is jól látható, hogy nem véletlenül a 8481-es TravelMate-re esett a választásunk, amikor az S3 kihívóját kerestük erre a célra.

Matt kijelző vékony kávával vs. fényes kijelző széles kávával
Matt kijelző vékony kávával vs. fényes kijelző széles kávával [+]

A továbbiakban a menetrend, hogy több bejegyzésben kívülről és belülről is megvizsgáljuk a két notebookot, valamint azok teljesítményét, illetve üzemidejüket és felépítésüket, a végén pedig személyes tapasztalatainkat és élményeinket videóban osztjuk majd meg az olvasókkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények