Hirdetés

2017. november 17., péntek

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Acer Aspire R7 – egy formabontó notebook

Különleges zsanérral, megcserélt billentyűzettel és touchpaddel teremt új stílust az Acer nagy Ultrabookja.

Hirdetés

Bevezetés

Az Ultrabookok után egy kevésbé jól definiált kategória bontakozik ki a laptopok világában. Az úgynevezett convertible vagy hibrid megoldások az érintéses vezérlésre kihegyezett Windows 8 megjelenésekor kerültek előtérbe. Ezek az eszközök a klasszikus notebook mellett egy tablet funkcióit is ellátják. Ahány gyártó, annyiféle módon oldották meg a kijelző elforgatását vagy lefektetését – az Acer a májusban megjelent Aspire R7-tel egy nagyon különleges alternatívát mutatott.

Méretében is szokatlan az R7, mert a legtöbb convertible notebook 13,3 hüvelykes vagy kisebb, viszont az Acer üdvöskéje 15,6 hüvelykes képernyő köré épül, így alapterülete 376 x 254 mm, súlya pedig 2,27 kilogramm. Első pillantásra látszik rajta, hogy szokatlan készülékről van szó. Fedelén egy vaskos, szálcsiszolt mintázatú fémből készült, Acer feliratos betét vonzza a tekintetet: ez az Ezel névre hallgató, egyedi zsanér. Az ezüstszínű burkolat többi része is fémből készült, és finoman gumis hatást keltő anyaggal vonták be.

Egyesekre sokkoló hatással lehet az Aspire R7 belseje. Az még hagyján, hogy a billentyűzetet teljesen rátolták az alsó peremre, láttunk már ilyet – igaz, csak sokkal kisebb laptopoknál. Viszont a billentyűzet és monitor közé szorított touchpad merőben új dolog, meredekebb az érintőfelület teljes elhagyásánál (és pöcökegérrel kiváltásánál) is. A megcserélt beviteli eszközök körül ugyanazzal a selymes és kissé tapadós felülettel találkoztunk, mint kívül.

Fényes felületű kijelzőt kapott az R7, melynek felbontása egyelőre „csak” Full HD, vagyis 1920x1080 pixel, de később (ősszel) megjelenik majd még nagyobb, QHD, vagyis 3200x1800 pixeles felbontással is. Természetesen érintőképernyőről van szó, ezért felülete fényes, és egy komoly üveglap védi a túl erős behatásokkal szemben. Látszólag csak egy nagyon vékony kerete van, de bekapcsolva kiderül, hogy nagyjából másfél centiméteres.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.