Hirdetés

11,6"-os Acer notebookok AMD vs. Intel alapon

Acer Aspire V5-122P

Nincs egyszerű helyzetben az, aki könnyű, kicsi, megfizethető, mindemellett normális teljesítményű notebookot keres magának. Az Ultrabookok túl drágák, a netbook-érából visszamaradt AMD Brazos platformra épülő megoldások pedig hamar elérik teljesítőképességük felső határát. Most viszont az Acernél születőben van egy olyan termékvonal, ami megfelelhet a fent leírt követelményeknek. Egyáltalán nem lepődhetünk meg azon, hogy épp az Acer háza tájáról jött egy ilyen megoldás, hiszen a gyártó rengeteg tapasztalatot szerzett a netbookok terén, amelyek lényegében kisméretű notebookok.

Az Aspire V5 család 122P típusa 11,6 hüvelykes érintőképernyőt kapott, súlya pedig mindössze 1,38 kilogramm. Alapterülete 289 x 206 mm, amihez 21 mm-es vastagság társul, így a laptop nagyon kompakt. Ezt az érzést tovább erősíti a fémből készült fedél és billentyűzet körüli burkolat, ami egyértelműen jelzi, hogy a legkisebb V5-ös az olcsó netbook kategória fölé emelkedik.

Belül is a kinn látható ezüst vagy kék árnyalatú fém dominál, elegáns hatást keltve, aminek jó kiegészítője a képernyő vékony, fekete kerete, illetve az ugyanilyen színű, háttérvilágításos, szigetes billentyűzet, melyet szépen beledolgoztak a csuklótámasszal közös burkolatba. A letisztult, szimmetrikus vonalakat csak két LED töri meg a bal zsanér közelében, a bekapcsoló és a touchpad gombjai nem látszanak.

Néhány Acer notebooknál már találkoztunk hasonló, trükkösen elrejtett bekapcsológombbal. Az Aspire V5-122P esetében a jobb oldalon találjuk az összevont hang ki- és bemenet egy USB 2.0 csatlakozó és a tápaljzat társaságában. A bal oldalra kártyaolvasó, egy Thunderboltnak látszó és egy USB 3.0 aljzat került egy kis szellőzőrács, illetve a Kensington zár felfogatója elé. A Thunderboltszerű aljzatot Acer Mini Portnak nevezik, és VGA monitorkimenet átalakítót kapunk hozzá, továbbá jár a géphez még egy adapter, ami az USB-ből Ethernet hálózati csatlakozót csinál.

A kis laptop alján nem találtunk semmiféle szerelőnyílást, így az esetleges memória- vagy merevlemez-bővítéshez – sőt még a nem éppen nagy, 29 Wh-s akku cseréjéhez is – meg kell bontani a gépházat. Egy fontos fejlesztési lehetőséget azért kapunk: a hátsó perem közelében látható csatlakozóra második akkumulátor kapcsolható. Alulra, a két első láb közelébe került a két hangszórónyílás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés