2017. október 19., csütörtök

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Acer Aspire S7 Ultrabookok tesztje

Boncasztalunkra kerültek az Acer szupervékony, felsőkategóriás Ultrabookjai 11,6 és 13,3 hüvelykes méretben.

Acer Aspire S7-191 11,6"

Az Acer Aspire csúcs S7 Ultrabookja kétféle méretben lát napvilágot, de más notebookokszériáktól eltérően a két sorozat között nem csak méretében van különbség, hanem komolyabb külső eltérések is akadnak, noha a fő stílusjegyek és az alapok ugyanazok. Így most kivételesen mindkét modellt megvizsgáljuk, a 11,6 és a 13,3 hüvelykes kivitelt is a kisebbikkel kezdve.

A 11,6"-es, 1 kg-nál alig nehezebb, 12,2 mm "vastagságú" modell egy igazi kis tűzrőlpattant masina vagány mintázatú alumíniumfedéllel, műanyag fenéklemeze ellenére is meglehetősen masszív kivitelben, amiről azonnal meggyőződhetünk, ha kézbe vesszük.

Kinyitás után is hasonló érzéseink lesznek, ugyanis már a mozdulatsor közben tapasztalhatjuk, hogy az Acernél nem vicceltek a zsanérokkal: 90 fokos szögig a könnyed nyitást támogatják, ezen túl viszont sokkal nagyobb erőt kell kifejtenünk. Ennek köszönhetően a remegés és a véletlenszerű becsukódás-kinyílás problémakörét hatásosan eliminálták, ami kritikus pont, mivel érintőképernyős géppel van dolgunk, aminél ez stratégiai fontossággal bír.

A billentyűzetet és touchpadet körülvevő rész (így a csuklótámasz is) természetesen alumíniumból készült, és rendkívül letisztult hatást kelt, sehol semmi felesleges sallang. A kis S7 határozott, mondhatni éles szegélyeket tud felmutatni, amelyek azért nem vágják el a felhasználó kezét, de esetleg picit zavaró lehet.

A helykínálat nem túl nagy a gép oldalain, ezért a csatlakozók számát és méretét a fizikai korlátok erősen behatárolják. Az USB-ket és az audiocsatlakozót leszámítva ezen a modellen minden csak kicsiben fért el: micro HDMI monitorkimenet, microSD kártyaolvasó.

Említettük már a zsanérokat, ezzel kapcsolatban még annyit kell megemlíteni, hogy a fedél maximális nyitási szöge nagyjából 135-140 fok, ami a tapogatáshoz már elegendő lesz.

A szóban forgó modell különlegessége a csomagban fellelhető plusz akkumulátor, amivel nagyjából megkétszerezhetjük az üzemidőt. A rugós mechanikájú pótakkut már alaposan kiveséztük egy videóval tarkított blogbejegyzésben, üzemidejét pedig később taglaljuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.