Hirdetés

A V7 belépője: három monitor

V7 monitorok

Bizonyára sokaknak ismerős már a Videoseven márka, illetve a Videoseven monitorok, a nagyobb hipermarketekben nem egyszer nagyon jól járt, aki szemfüles volt, és akcióban sikerült megcsípnie például a 22 colos típust nevetségesen alacsony áron. Ugyanakkor bizonyára vannak néhányan, akik csak most hallanak először a V7-ről, számukra lehet érdekes ez a cikk. A V7 (2006 október előtt még Videoseven) szeretne ismertebbé válni, ezért a Proharder! számára három monitort biztosított a közelebbi szemrevételezésre. A V7 az az Ingram Micro LCD monitorokra és tévékre, illetve projektorokra specializálódott márkája. A PH! három, első ránézésre sem túlságosan különböző monitort tesztelt le, a 17 colos D1711-et, a 20 colos S20PD-t és a 22 colos D22W11-et.


Csomagolás [+]

A nálunk járt három típus közül kettő (a 17-es és a 22-es) szinte egy az egyben megegyezik, a 20 colos egy teljesen eltérő „személyiség”. Ez már a csomagoláson is látszott, ugyanis a D1711 és a D22W11 ugyanolyan dobozban érkezett, míg az S20PD egy ettől eltérő designt kapott.


Mellékelt kellékek [+]

A monitorok mellé csomagolt kellékek tekintetében megegyezik a három típus: a dobozban találtunk egy gyors üzembe helyezési útmutatót, egy részletes, többnyelvű leírást tartalmazó CD-t, audiokábelt, tápkábelt, analóg jelkábelt, egy garanciakártyát és egy papírt, amely a monitorok garanciális idejének lejárta után 1000 forintos kedvezményre jogosít egy esetleges javíttatás esetén. A V7 monitorokra 3 év teljes körű helyszíni garancia érvényes, hibás pixelek esetén a V7 az ISO 13406-2 szabványt tartja mérvadónak.


V7 D1711 és D22W11 szemből, illetve hátulról [+]

Kibontva a csomagolást, a talpat saját kezűleg kell összeilleszteni a monitorral. Mint látható a képeken, a D1711 és a D22W11 külsőleg 99%-osan megegyezik, még a színük is, csak a talpuk formája tér el. A káva igen keskenyre sikerült, és talán kicsit jellegtelen – ez persze nézőpont kérdése, vannak, akik az egyszerűséget kedvelik –, mindössze egy V7 logót találunk rajta, még a kezelőszervek jelmagyarázata sincs felfestve. A monitorok külseje tucattermék benyomását kelti, találkoztunk már ilyen kijelzőkkel, nincs is ezzel probléma, ha az ár is ehhez igazodik. Plusz pont, hogy a panelek szellőzése a hátoldalon található kis szellőzőnyílásnak köszönhetően megoldott.


V7 S20PD ugyanígy [+]

Az S20PD kicsit más, mintha a tervezőmérnökök némileg igényesebbek lettek volna az S20PD megrajzolása során. A káva ezúttal szürke lett (a fekete és a szürke a legelterjedtebb színek), és kicsit szélesebb, mint a másik két kijelző esetében. A V7 logót itt is középen találjuk, alatta pedig a kezelőgombokat a felfestett jelmagyarázatokkal. A két szélen a „rácsok” mögött a zajkeltő található (mindhárom típus rejteget speakert); sokat ne várjunk tőlük, de ez szinte az összes hangszórós monitorról elmondható. Valójában az S20PD azért érdekes, mert bár egy 20 colos kijelzőről van szó, maximális felbontása 1600x1200 helyett 1400x1050, tehát a 17"-os monitoroknál pixelszámban alig jobb, viszont a pixelméret emiatt jóval nagyobb.


A monitorok oldalról [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés