Hirdetés

Kilenc megapixeles LCD monitort jelentett be a Toshiba

Hirdetés

A méretkategória többi képviselőjéhez hasonlítva lényegesen részletesebb képet tud majd nyújtani a Toshiba napokban bejelentett LCD monitora, mely a manapság kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb, 30 hüvelykes (körülbelül 76 cm) képátlójú TFT-k hatalmasnak tűnő, WQXGA (2560x1600 pixeles) felbontását végképp kommersz szintre süllyeszti. Az új Toshiba monitor által megjelenített kép egy sorban maximum 3840, egy oszlopban pedig 2400 pixelből, azaz összesen több mint 9,2 megapixelből állhat majd, ám téved az, aki úgy gondolja, hogy a panel fizikai méretei ehhez arányítva megnőnek.

A Toshiba szuperrészletes képet adó újdonsága a gyártó által közzétett adatlap tanúsága szerint mindössze 22,2 hüvelykes képátlójú lesz, a panel pixeleit így 0,1245 x 0,1245 milliméteresre kellett összezsugorítania a gyártónak. A 3840x2400 képpontot tartalmazó (WQUXGA-W felbontású) LCD monitor egyéb paraméterei már korántsem ennyire kiugróak, sőt: a panel fényereje csupán 235 cd/m2, kontrasztaránya pedig csak 300:1-hez, továbbá a 120 és 100 fokos betekintési szögek hasonlóképpen átlag alatti értéknek számítanak a mai kommersz megjelenítők világában.

A WQUXGA-W felbontású LCD ugyanakkor vélhetően soha nem fog ebbe a kategóriába tartozni, ezt garantálja legalábbis horribilis, több mint kétmillió japán jenes (nagyjából 3,2 millió forintos) induló ára. A Toshiba kilenc megapixeles TFT-je valamikor a jövő év második negyedében kerülhet forgalomba, a kijelzőt várhatóan elsősorban az orvostudományban és más kutatási területeken hasznosíthatják majd.

Azóta történt

Hirdetés