Hirdetés

A4 Tech X7 - sorozatlövő egerek

Külső

A gazdaságos termékeiről ismert A4 Tech X7 sorozatával kimondottan a játékosokat célozza meg, hogy ők még pontosabban célozhassanak. Néhány hete egy rövidebb mustra erejéig már találkoztunk egy szürke X-710-zel, mely 400 és 1000 dpi között négy lépésben állítható. Most fekete csoporttársai jártak nálunk, akik pontosabbak és okosabbak is.

A doboz és tartalma megegyezett a korábbival. Az egér mellett egy telepítőlemezt és egy USB-PS/2 átalakítót találtunk.

Az X-750F és X-718F első látásra szakasztott egyforma. A csillogóan fekete felületet krómhatást keltő műanyag betétek díszítik, így a rágcsáló sokkal elegánsabb megjelenésű, mint a szürke-fekete kombináció. Sajnos a fényes felületen meglátszik minden szennyeződés, sőt, ami még kellemetlenebb, a rideg anyag meglehetősen izzasztó.

Hátulról is mutatósak a feketék. Ma már szokássá vált, hogy az egerek fenekén márkajelzés virít. Az X-750F és X-718F között szemre egyetlen eltérés van: az előbbi USB csatlakozója aranyszínű.

A formát szemügyre véve látható, hogy az X7-esek a Logitech MX és G sorozatánál vagy a Microsoft rágcsálóinál laposabbak. Míg a Logitech G5 és Microsoft Intelli Mouse Explorer 4.0 szélességre, hosszúságra és magasságra is nagyjából egyforma, az X7-esek bő két centiméterrel rövidebbek, valamivel keskenyebbek és nagyjából fél centiméterrel laposabbak is. A mai divatnak megfelelően fő gombjaik egybenőttek a felső borítással. Sajnos a rideg anyag nyomása is merev. Az F jelzésű X7 egerek érdekessége a bal gomb és a görgő közé beszorított piros nyomógomb, amellyel triplaklikkelni lehet. A gyártó szerint ezzel pontosabban lehet rövid sorozatokat lőni; majd meglátjuk. A gomb felülete érdes, de csak mutatóujjal lehet hozzáférni, melyet így a triplaklikk használatakor le kell vennünk a bal gombról.

A görgő mögötti gomb a felbontásállító. Mivel a G5-tel ellentétben csak egy billentyűről van szó, csak fölfelé léptethetünk. Hogy tudjuk, hol tartunk éppen, minden felbontásnál másképp világít a görgő. Az alap 600 dpi-n nem világít, 800 dpi-n zöld, 1200 dpi-n sárga, 1600 dpi-n piros. Mivel több színt nem ismer, 2000-en piros-sárga villogásba vált. Az X-750F 2500 dpi-re is képes, ekkor zöld és piros fény között váltogat a görgő. Említést érdemel még a nagyon vékony vezeték, melynek végén biztonságos törésgátló van.

Az egér bal oldalán további két kapcsolót találunk. Hogy tapintással is meg lehessen őket különböztetni egymástól, az első a triplaklikkelőhöz hasonlóan érdes. Eddig még nem találkoztunk olyan egérrel, aminek mind a két baloldali gombja kényelmesen elérhető lett volna, ez a hagyomány most sem szakadt meg. Vagy az első, vagy a hátsó gomb esett kézre, de a kettő egyszerre sehogy sem. Jó pont, hogy az X-710-hez képest igazi gumibetéten pihenhet a hüvelykujjunk.

Hanyatt fordítva a két egeret fény derült a legnagyobb különbségre. Az X-750F lézeres érzékelővel van felszerelve, ezért tud nagyobb felbontást, mint hagyományos optikai társa. A polarizált fénnyel működő szenzor valamivel hátrébb került, és tappancsok sincsenek mellette. Ezek hiányának hatásáról nehéz nyilatkozni, de a leheletnyivel nehezebb X-718F picivel könnyebben siklott szövet és üveg alátéten is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Pilótafülke a számítógéphez

  A játékvezérlőiről ismert Saitek két speciális termékét, az X52 botkormányt és gázkart, valamint a Pro Flight pedált vizsgáltuk.

 • A4 Tech egerek és billentyűzetek

  Egy lapos és egy játékos egér-billentyűzet szettet, valamint egy lézeres egeret teszteltünk az A4 Tech kínálatából.

 • Logitech G25, kormányok fejedelme

  Bőrbevonatú kormány, külön konzolra költöztetett H-váltó, három fémpedál, dupla erővisszacsatolás – száguldásra fel!

 • Saitek kontrollerek

  Lézeres egeret, játékos billentyűzetet és a legújabb joystickot teszteltük a Saitek palettájáról.

Előzmények

Hirdetés