750 GB-os nagymenők

Értékelés

A Hitachi fejlesztése korosodó mivolta ellenére is itt és most nagyon szépen helytállt. Ez annak ellenére is igaz, hogy a 7K1000 hátrányban van a többiekhez képest, hiszen a konkurenciának több ideje volt fejleszteni. Ahogy az lenni szokott, idővel minden királyt letaszítanak a trónról, és ez most is igaz. Ha a Samsung nem adja ki az F1-et, akkor a 7K1000 lenne továbbra is a leggyorsabb merevlemez. A 7K1000 ennek ellenére tényleg kívánatos, már amennyiben nem vagyunk allergiásak a zajra: főleg mert egy munkaállomásokba szánt, megbízható típus leszármazottja, ami ekkora méretnél már nem éppen hátrány, 750 GB-nyi adatot elveszteni nem egy leányálom.

Hirdetés

A Samsung Spinpoint F1 750 GB-os verziója tesztünk nyertese. Az igaz, hogy a Samsung késett a konkurenciához képest, de még így is időben dobta piacra az F1-et, hiszen a lényeg, hogy a tömegek számára megfizethető árszint elérése után legyen megvehető a termék. A Samsung F1 a leggyorsabb és a leghalkabb, ennél fogva PC-kbe szerintünk a legjobb vétel. Ha a koreai cég így folytatja, a többieknek komoly problémákkal kell szembenézniük, a Hitachiról már olyanokat hallani, hogy ki akar szállni a bizniszből, a WD részesedése is csökken, így már csak a Seagate maradt mint komoly konkurencia.

A Seagate Barracudája nem egy rossz merevlemez, de nem is elég jó ahhoz, hogy mondjuk a Hitachi vagy a Samsung mellett megvételre ajánljuk. Sok tesztben nagyon elvérzett, és a hanghordozása sem túl vonzó. A WD7500AAKS többnyire a Hitachihoz közeli sebességet ért el, azzal a különbséggel, hogy annál azért halkabb, bár a Seagate-nél még mindig jobb. A legújabb Caviar sem sikerült rosszul, de a WD adott már ki jobbat is a kezei közül. A WD-t a Seagate-nél jobban és a Hitachihoz hasonlóan ajánljuk, annál kicsit lassabb, de halkabb is, kinek melyik szempont a fontosabb.


Samsung Spinpoint F1 750 GB (HD753LJ)Western Digital Caviar SE16 750 GB (WD7500AAKS)Hitachi Deskstar 7K1000 750 GB (HDS821075KLA330)

fLeSs

A tesztben szereplő Hitachi, Seagate és Western Digital merevlemezeket az EndWare Kft., a Samsungot pedig a Samsung Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés